Recepti

10 odličnih razlogov, da bi si občasno morali privoščiti kozarec đina!

Tudi vi radi pijete Gin (đin) tonik?

Gin (đin pog.) namreč ni dober le za naše zdravje, temveč tudi gladi gube. Dober je tudi za marsikaj drugega. A pozor: alkohol seveda uživajte v zmernih količinah.

1 Krepi imunski sistem

Brinovo žganje vsebuje vrsto zdravih sestavin, predvsem pa brinove jagode. Te vsebujejo flavonoide (sekundarne rastlinske snovi), ki pozitivno vplivajo na naš srčno-žilni sistem in tako krepijo naš imunski sistem.

2 Pospešuje prebavo

Njegove učinkovine pomagajo pri napihnjenosti in poskrbijo za boljšo prebavo.

3 Razstruplja telo

Za boljšo aromo džinu dodajo zelišča (na primer koriander, žajbelj in rožmarin). Predvsem koriander deluje v kombinaciji z brinovimi jagodami razstrupljevalno. Spodbudi delovanje ledvic in poskrbi za hitrejšo razgradnjo strupenih snovi.

4 Zdravi bolezni

Kašljanje, težave s pljuči, malarija – že v srednjem veku so te tegobe zdravili z džinom. Gin ima protivnetni učinek, tako da pomaga tudi pri revmi in artritisu.

5 Za vitkost

Alkohol redi? Ne, če pijete gin. Ta namreč vsebuje le 23 kalorij na centiliter in tako spada med vrste alkohola, ki imajo najmanj kalorij.

6 Idealen za diabetike

Študija revije Journal of Diabetes Nursing je ugotovila, da je džin primeren za tiste, ki trpijo za sladkorno boleznijo tipa 1. Ker ima malo sladkorja, je to najprimernejša vrsta alkohola za sladkorne bolnike.

7 Poskrbi za lepo kožo

V brinovih jagodah je vrsta antioksidantov, ki nas ščitijo pred prostimi radikali. Koža je tako bolj zdrava, proces staranja pa se upočasni.

8 Pomaga pri senenem nahodu

Kdo bi si mislil: pivo in vino lahko sprožata alergije, zato je v pomladanskih in poletnih mesecih bolje piti džin.

9 Deluje protibakterijsko

Zaradi alkohola in učinkovin brina džin v trenutku odstrani vse bakterije.

10 Podaljšuje življenje

Gin poleg tega preprečuje zamašitev arterij in trombozo. Tako se zniža tveganje za srčne infarkte, kap ali pljučne embolije.

Click to comment

popularno

To Top

 

.