Recepti

12 dni je jedla samo BANANE, poglejte, kaj se ji je zgodilo!

Ko se je Yulia Tarbath odločila, da bo za njeno zdravje nekaj storila, je odšla na “banana otok”. 

Vendar pa ta otok ni bil tisto, kar si je večina ljudi zamislila, poln ležalnikov in pijač s sladkimi dežniki. “Banana otok” je izraz, ki se običajno uporablja za opisovanje porabe le enega sadja in nobene druge hrane v določenem časovnem obdobju.

Nutricionistka se je odločila, da bo 12 dni jedla samo banane. Cilj njenega eksperimenta je bila v prvi vrsti razstrupitev organizma, z njim pa je želela dokazati tudi to, da so banane sadje, ki ga lahko konzumiramo daljše obdobje brez škodljivih posledic na zdravje.

»Najprej sem v želodcu začutila veliko olajšanje, nato sem postala veliko bolj sproščena, nisem čutila stresa in bila sem bolj pozitivna in kreativna,« pravi Yulia in dodaja, da je po nekaj dneh prehranjevanja z bananami ugotovila, da se veliko lažje skoncentrira in da se lažje osredotoči na opravljanje vsakodnevnih obveznosti. Pri dietnem eksperimentu se ji je pridružil tudi soprog in oba pravita, da med nenavadno dieto nista imela nobenih težav.

»Pred tem sem imela povišan sladkor v krvi, težave s prebavo, trpela sem za depresijo in hormonskim neravnovesjem, nisem mogla zanositi. Ko sem spremenila način prehranjevanja, se je vse postavilo na svoje mesto in dobila sem tudi otroka.«

Medtem pa zdravniki svarijo pred radikanimi dietami, kot je ta. Uživanje samo ene vrste hrane daljše obdobje namreč ni priporočljivo. No, Yulia trdi, da je 12-dnevna dieta, izključno samo z bananami, dobra za zdravje.

Komentiraj


Popularno

Domov