Ganljivo

18 letnica je umrla v prometni nesreči: Medicinska sestra je napisala odprto pismo njenim staršem!

Delo v zdravstvu je lahko zelo stresno s psihološkega vidika. Vsi smo že slišali za dolge izmene in slabe plače – ampak veš, čustva, ki to delo prinaša?

Anonimna sestra je objavila odprto pismo na forumu Reddit in izrazila svoje občutke. V pismu z naslovom “Odprto pismo staršem, katerih hčerka je danes zjutraj umrla, sem rekela.” Tukaj je tisto, kar je napisala:

 

“Ti so bili popolnoma uničeni. Šokirani. Vaša hči je prišla na urgenco zjutraj. Ona ni bila pri zavesti. Izgubili smo jo že, ko je prišla, ker pa je bila stara le 18 let, so še poskušali. Trdo smo delali 45 minut.Vsi prisotni smo vedeli, da je nemogoče, da si opomore od takšnega zloma lobanje, ampak smo poskusili.Noben starš nebi smel videti svojega otroka v teh pogojih.Zdravnik mi je povedal, da se sklicuje na to, kar se je zgodilo na najboljši način. To je grozno, grozno.Verjetno ni trpela. Prometna nesreča se je zgodila tako hitro, da imela niti časa, da zapre oči, preden je bilo vsega konec. Vaša hči je utrpela zelo hude poškodbe. Drugi dve dekleti sta jo odnesli z le nekaj praskami in nekaj zlomljenimi rebri.Starši so sedeli v bolnišnici na tleh, ne da bi jih skrbelo za bakterije, ki napadajo. Ves svet je padel na njih. So popolnoma opustošeni. Jaz sem stala tam skesana  in roke prekrižala. Vsi so jokali”

“Jaz vas ne bom zapustila in sem ponudila vso mogočo pomoč. Stala sem zraven in se počutila nerodno. Ponujala robček, kozarec vode…Poskušala sem jih potolažiti, v najtežjem trenutku življenja. .Končno sem morala oditi. Prišle so druge družine – morda jih čaka ista usoda.Na poti domov, sem jokala vso pot. Gledala sem njuno hčerko na Facebooku. Bila je lepa. Ona je pravkar diplomirala. Pred seboj je imela še celo življenje. To ni pošteno. ”

 

Mi medicinske sestre ne kažemo žalosti, čeprav nam je težko,  ampak delamo. Vsak dan bolj. “

Dopis te medicinske sestre je res odprl oči, saj je tudi za njih to uničujoče. Vsi moramo skrbeti drug od drugega – se strinjate?

.

Click to comment

popularno

To Top

 

.