Recepti

7 znakov, da je vaše telo polno strupov!

Strupene snovi, ki se kopičijo v našem telesu, so različnega izvora. Največkrat v organizem pridejo zaradi onesnaženega zraka, kajenja, pesticidov in konzervansov v hrani. Kadar je strupov preveč, telo ne more normalno delovati ter svojo preobremenjenost pokaže na različne načine. Tu je sedem najočitnejših. Če se pri vas pojavljajo vsaj trije od njih, bo potrebna katera od razstrupljevalnih diet.

Nespečnost

Če imate težave s spanjem, to lahko pomeni, da vaša jetra potrebujejo čiščenje. Nespečnost je namreč pogosto povezana s preobremenjenostjo tega organa. Napitki in juhe iz brokolija, cvetače, solata iz regrata in podobna zelenjava vam bodo najbolj v pomoč.

Izčrpanost

Če se kljub primerni količini spanca zbujate utrujeni in vas občutek izčrpanosti spremlja ves dan, bi nedvomno morali razmisliti o razstrupljevalni dieti. Če boste pomanjkanje energije skušali nadomeščati s kavo in s podobnimi napitki, boste zadeve le poslabšali.

Glavobol

Glavoboli, ki se vsak dan znova pojavljajo in vas hromijo pri vsakdanjih opravilih, lahko nakazujejo preveč strupenih snovi v telesu. To je eden najpogostejših vzrokov za zoprne glavobole in migrene. Vedite sicer, da se bodo zadeve z njimi ob razstrupljevalnih dietah sprva še poslabšale, a ko se bo telo znebilo strupov, bodo glavoboli blažji, sčasoma pa bodo povsem izginili.

Težave s kožo

O kopičenju strupenih snovi v telesu najzgovorneje priča naš največji organ, koža. Mozolji, akne in zamašene pore so ob strupih v telesu pogostejši, izrazitejši in bolj moteči.

Obloge na jeziku

Če je na površini vašega jezika vedno viden belo-rumeni sloj, se vaša prebavila zagotovo borijo s preveliko količino škodljivih snovi.

Kopičenje maščob na trebuhu

Strupene snovi, ki jih zaužijemo s hrano in pijačo, lahko spodbujajo kopičenje maščob na trebuhu. Če se teh nikakor ni mogoče znebiti z redno vadbo in običajnimi dietami, je čas za čiščenje organizma.

Občutek vročine

Telo se strupov skuša znebiti z znojenjem. Kadar je v telesu teh preveč, se pregreva in izdatno znoji. Prav zaradi njih vas lahko preveva vročina tudi tedaj, ko je zunaj hladno.

Click to comment

popularno

To Top

 

.