Ganljivo

8-letna punčka je čakala v lekarni v vrsti. To, kar je iskala vam bo zlomilo srce!

To je zgodba male Tes, ki je svojemu bratu vsaj za nekaj dni kupila ČUDEŽ!

Tes je majhna punčka, ki živi s svojima staršema in bratom Endruom v ZDA. Nekega dne je slišala, da si starša govorita o bolanem bratcu in da bodo počasi ostali brez denarja. Želeli so se preseliti v manjše stanovanje, da bi lahko plačali vse račune. Tes je slišala svojega očeta, ko je rekel, da samo čudež reši njunega sina. Dobila je idejo…

 

 

Tes je odšla v svojo sobo in razbila svoj hranilnik. Kar trikrat je ves denar natančno zračunala, nato pa odšla. Hodila je skoraj 6 ulic, ko je prišla do lekarne. Tam se je postavila v vrsto. Delavec v lekarni se je vrgel v pogovor in punčke en čas ni niti opazil.

Prišla je bližje in dala denar na pult. Takrat jo je opazil. Rekel ji je:”Kaj rabiš? Pogovarjam se z bratom, ki ga več let nisem videl.” Punčka pa je rekla:” Tudi jaz imam brata, ki je zelo bolan. Rabi čudež. Mojemu bratu Endru nekaj groznega raste v glavi. Moj oče je rekel, da ga edino čudež reši. Koliko stane čudež?”

 

 

“Oprosti punčka, ampak mi ne prodajamo čudežev” ji je s težkim srcem rekel lekarnar. Tes pa je rekla:”Prosim vas, prosim! Imam denar, če ni dovolj ga prinesem še več!” V tem trenutku pa se je brat moškega, ki je delal za pultom obrnil in jo vprašal kakšno vrsto čudeža rabi njen brat. Tes pa je rekla, da neve. Vse kar ve je to, da mora na operacijo, katere pa si njen oče ne more privoščit.

 

 

Moški jo je vprašal koliko denarja ima. Tes je rekla da natanko 1 dolar in 11 centov. “Kakšna slučajnost. Točno toliko stane operacija za tvojega bratca.” Vzel je denar in ji pomagal do doma. Ko sta prispela domov, se je družini predstavil nevrokirurg, ki je v bistvu brezplačno operiral njenega majhnega bratca. Starša sta ostala brez besed. Vprašala sta, koliko pa v bistvu stane tale operacija. Tes se je samo nasmejala in rekla, da točno 1 dolar in 11 centov.

 

Ali je to usoda? Tes je poslušala svoj notranji glas, ki jo je dobro vodil. Mali Endru je sedaj dosti boljše. Tes pa se je naučila, da čudeži res obstajajo.

Komentiraj


Popularno

Domov