Zanimivo

9 let je živel sam na otoku – dokler nekdo ni opazil znaka S.O.S. – Na GOOGLE EARTH!

Še dobro, da obstaja Google! ????

Ali menite, da brodolom na samotnem otoku v tem stoletju ni mogoč, mogoče le v pustolovskih romanih in filmih? Izkazalo se je, da je mogoč. Adam Jones je živel na nenaseljenem otoku 9 let.


Leta 2006 so Adam in njegovi prijatelji šli na potovanje iz Liverpoola na Havaje, ampak takoj, ko je njihov čoln dosegel Pacifik, se je začela huda nevihta in njihova ladja je doživela brodolom. Po 17 dneh v morju, je človek končno dosegel obalo na nenaseljenem otoku. Kot sam priznava, najtežja sta  bila prva 2 tedna. Ni imel vode… Nato je uspel zgraditi napravo za zbiranje deževnice, ki ga je rešila pred gotovo smrtjo.

Sprva je človek živel na razbiti jahti, potem pa je začel graditi novo stanovanje. Dobiti hrano, je bilo še težje. Na srečo so na otoku živele divje koze, vendar ni bilo mogoče loviti agilnih živali brez orožja. Kasneje je Adam imel srečo , saj se je ena od koza zataknila v grmovje.

Brez potrebnih izkušenj je bilo zelo težko ubiti nedolžno žival. Ko mu je končno uspelo, je dobil okoli 50 kilogramov mesa.

Adam je vsak dan poskušal ohraniti dobro fizično pripravljenost. Tekel je ob obali. Vendar pa je njegovo duševno stanje bilo na psu. Sodobni “Robinson” se je spopadal z depresijo, in misel, da nikoli ne bi prišel s tega otoka, je vse pogosteje obiskovala njegovo glavo.

Nato se odloči očistiti obalo, pobere kamne in položiti velik napis SOS. Imel je upanje, da ga bo opazilo kakšno letalo in ga rešilo. Čakal je 9 let…

Nekega dne je Adam slišal bučanje motorja in takoj stekel do obale in videl približajoče se vozilo. Torej, prvič v bolnih 9 letih je slišal človeški glas.

Izkazalo se je, da je njegov napis SOS odkril učence iz Minnesote, ko je pregledoval Googlove zemljevide. On je tisti, ki je oblastem sporočil sporočilo o stiski.

Napis, ki ga je našel študent na google earth.

Click to comment

popularno

To Top

 

.