Recepti

Ali poznate ta 4 živila, ki čistijo pljuča nikotina in drugih strupenih snovi?

Štiri zelo močna živila, ki temeljito čistijo pljuča kadilcev, prav tako pa jih krepijo in preprečujejo bolezni dihal. Katera so?

Vsi dobro vemo, da je kajenje zelo zdravju škodljiva razvada. Povzroča hude bolezni, tudi raka. Zato čim prej prenehajte kaditi. Poleg tega pa jejte še živila, ki bodo vaša pljuča razstrupila, očistila in okrepila.

Živila, ki čistijo, krepijo in razstrupljajo pljuča:

Brazilski oreh

Izvorna slika: youth-formula.com

Znano je, da brazilski oreščki, bogati z vitaminom E in selenom ,zmanjšujejo tveganje za pljučnega raka, bolezni srca in ožilja ter raka prostate.

 

Čebula

Sveže čebulice čebule na belem ozadjuČebula je predvsem antioksidant, ki odstranjuje toksine iz pljuč. Njegova visoka vsebnost žvepla razkraja naše dihalne poti in olajša astmo. Poleg tega vsebuje tudi kalij , čebula izboljša krvni tlak in preprečuje tveganje za kap . Po študijah, opravljenih v Švici in Italiji, 1 do 7 čebul na teden znatno zmanjša tveganje za nastanek raka (debelega črevesa, grla, jajčnikov itd.), ker zavira razmnoževanje rakavih celic.

 Ingver

-gingembre_bio
Ingver vam lahko pomaga pri blaženju neželenih simptomov, ki so posledica kajenja ali nikotina. Za dober učinek, ki morali uživati surov ingver. Ingver bo pomagal ublažiti željo po cigaretah in zmanjšal količino toksinov v vašem krvnem obtoku, ki so posledica kajenja. Najboljši način, da iz telesa izločite škodljive snovi je, da opustite kajenje in nariban ingver dodate svojim jedem ali pa si iz ingverja pripravite čaj.

Grenivka

awedri.com-grenivke-01
Je močan naravni antibiotik, vsebuje številne antioksidante, je odlična v boju proti raku. Pomaga pri razstrupljanju pljuč in jih krepi.

Kakorkoli, najboljši način za čiščenje pljuč je, da prenehate kaditi!

Komentiraj


Popularno

Domov