Ganljivo

Bila je ena najlepših teniških igralk na svetu! Ko se je zredila za 60 kg, jo nihče ni mogel prepoznati!

Žalostna zgodba Jelene Dokić … 

Jelena Dokić je bila 4. igralka na svetu in je bila ena lepših v tem športu!

V boju z motnjo ščitnice je pridobila neverjetnih 60 kg, tako je dosegla težo 120 kg!

Zdaj javno govori o svojih zdravstvenih težavah, kot tudi o boju, ki se je začel pred nekaj meseci in ki še traja danes.

Jelena se je odločila, da se bo borila za svoje zdravje, zato je po 6 mesecih izgubila 30 kg. Ta boj se nadaljuje z dobrimi rezultati, v upanju, da se bo na neki točki lahko vrnila na igrišče.

Odločila se je deliti svojo zgodbo na Instagramu:

“Najtežje mi je pokazati to fotografijo. Ampak sem se odločila, da delim svojo zgodbo, ker če lahko vsaj eno osebo uspem navdihniti in motivirati, potem je vredno, “je pod fotografijo zapisala teniška igralka, ki upa, da s tem pomaga tudi drugim, ki se borijo s svojo težo.

“To je šele polovica moje poti. Želim se vrniti k teži, ki sem jo imela vse življenje. Pri tem ne gre samo za hujšanje, ampak tudi za drugačen način življenja, diete in samozavest. Gre predvsem za psihološko borbo,” je dodala Jelena.

Jelena, ki se je kot 17-letno dekle uvrstila v polfinale Wimbledona, je dolgo razmišljala, ali naj svojo zgodbo razkrije javnosti in objavi fotografijo, na kateri je imela nekaj kilogramov preveč.

“Vseeno sem se za to odločila. Ugotovila sem, da bi lahko moja zgodba nekoga motivirala in zato jo je bilo vredno povedati. Veliko se je dogajalo že pred to fotografijo in po njej. Imela sem težave z zdravjem, nisem videla luči na koncu predora. Zato sem potrebovala veliko časa, garanja, potrpljenja in psihološke moči.  Bilo je veliko solz, težkih trenutkov in slabih dni. Vseeno sem vse skupaj prebrodila.”

Tistim, ki ljudi obsojajo zaradi teže in videza, želim sporočiti: “Prosim, ne delajte tega. Ne predstavljate si, kaj prestaja ta oseba. Ne veste, kakšne borbe, zdravstvene in življenjske, bije. Namesto da jih obsojate, jim raje pomagajte in jih podpirajte,” je še za Sunday Times povedala Jelena Dokić.

Click to comment

popularno

To Top

 

.