Ganljivo

Brezdomec je našel ček za 10.000 $ in ga vrnil lastnici: Niti pomislil ni, kakšno nagrado bo dobil!

Čudovita človeška gesta prihaja iz New Havena v Connecticutu (ZDA). Brezdomec Elmer Alvarez je na ulici našel ček v vrednosti 10.000 $.

Ni okleval niti sekunde – takoj je vrnil denar lastnici. Izkazalo se je, da je ček pripadal Roberti Hoskie, milijonarki in trgovki z nepremičninami, piše Spotlight.

Navdušena nad Alvarezovim delom, se je Hoskie odločila, da ga nagradi. Najprej ga je poklicala k sebi in ga pohvalila,  vse pa je prenašala v živo na Facebooku.

“Niste vedeli, kdo je lastnik čeka, in nite ne veste, kako veliko srce imate,” mu je dejala gospa Hoskie. Nato mu je predala potrdilo o dobrem delu, ki ga je opravil in polno štipendijo Outreach Property Management, šole katere je ravnateljica.

Prav tako mu je zagotovila ure angleščine in razgovor za delo, na katerega bi šel takoj, ko bi končal tečaj. Uredila mu je tudi nastanitev za naslednje pol leta in finančno pomoč, dokler se sam ne postavi na noge.

Vidno šokiran Alvarez je dejal, da ga je Robertina dobrota navdihnila, da se je posvetil ustvarjanju boljše prihodnosti za sebe in svoje dekle.

»Bili so trenutki v mojem življenju, ko nikomur nisem mogla dati ničesar in zdaj, ko lahko, se počutim neverjetno,« je rekla ponosna Hoskiejeva.

Komentiraj


Popularno

Domov