Zanimivo

Brutalen odgovor znanega pediatra – Povedal vam bom, zakaj vas vaš otrok ne spoštuje!

Iskren in logičen odgovor! 👏

Današnji otroci zagotovo ne vedo, pokazati enake ravni spoštovanja do svojih staršev – vsaj ne takšne, kot so jo morale pokazati naše generacije svojim, da o preteklih generacijah sploh ne govorimo.

To je tudi eden zelo pomembnih pokazateljev, kam gremo, kot družba – hitimo v svet odtujenosti, a za otroke naj bi skrbeli bolj kot kdaj koli prej.

Znani ukrajinski pediater dr. Komarovskiy je odgovoril staršem na vprašanje:

“Najin starejši sin, star 7 let, se do naju pogosto obnaša nesramno, brez kakršnega koli spoštovanja, očetu pogosto prigovarja in se do njega obnaša vzvišeno. Povejte nam, kaj naj naredimo, kako to spremeniti?”

Dr. Eugene Komarovskiy je na kratko odgovoril:

“Če želite, da bi vaš sin nekoliko bolj spoštoval očeta, tega v teoriji ne boste dobili.

Sinu lahko poveste, kaj hočete, toda dokler sin ne bo doživel situacij, v katerih njegov oče, ve več kot on sam, v katerih lahko njegov oče naredi več, bolje, v katerih bo pokazal svojo inteligenco, svojo moškost, iz katerih katerih se bo vaš otrok res nekaj naučil, šele takrat ga bo otrok začel ceniti.

In otrok se tega nikoli ne bo naučil, če očeta ne bo poleg njega.

Sodobni očetje so polno zaposleni in imajo zelo malo časa za svoje otroke, ker zaslužijo, vendar otrok tega koncepta še vedno ne more razumeti, saj v resničnem življenju še vedno ne ve ničesar.

Nič, kar ga je oče načil.

Nikakršnega spoštovanja, ki ga je oče vročil svojemu otroku.

Ker se spoštovanja ne naučimo z besedami, ampak z dejanji.

 

VIR: buka

 

Komentiraj

Popularno

Domov