Zanimivo

Če zjutraj težko vstanete, to pomeni, da ste … Poglejte si rezultate raziskave!

Rezultati nove raziskave bodo razveselili tiste, ki zjutraj težko vstane iz postelje. Vaša pretirana jutranja zaspanost je namreč znak večje inteligence, ustvarjalnosti in sreče.

Raziskovalci z londonske univerze LSE so odkrili, da so ljudje, ki večkrat pritisnejo na gumb “dremež”, inteligentnejši zato, ker so se prilagodili tej sodobni iznajdbi. Naši jamski predniki niso imeli možnosti dremeža (niti budilke ne, če smo natančni) in evolucija nas ni mogla pripraviti na to. Naši predniki so šli zgodaj spat in zgodaj vstali (ja, v tistih časih niso imeli televizije). Zato je bolj inteligentno telo tistih, ki so se prilagodili sodobnemu življenju in spremenili svojo telesno uro.

Študija, ki se imenuje Zakaj so nočne ptice inteligentne razkriva, da je nadzor nad odhodom v posteljo in časom vstajanja znak inteligence. Če redno pritiskate gumb “dremež” na vašem alarmu (izum sodobnega časa, na katerega telo ni navajeno), to pomeni, da ste bolj inteligentni, pravita avtorja raziskave. Ignoriranje samodejnega vstajanja iz postelje takoj na prvi zvok alarma, ali poslušanje potrebe svojega telesa, je znak, da sledite svojim ambicijam in se lažje soočate z izzivi samostojno. Posledično to pomeni, da ste bolj samostojni in ustvarjalni.

Ta študija podpira še drugo podobno naravo, objavljeno prej nekaj leti, ki je po vzorcu več kot 1000 ljudi dokazala, da tisti posamezniki, ki se uležejo v posteljo po 11. uri zvečer in vstanejo po 8. uri zjutraj, več zaslužijo in živijo bolj srečno.

Seveda, niti preveč spanja ni dobro za vas. Za ohranitev zdravega življenja, National Sleep Foundation priporoča 7-9 ur spanja za odrasle. No, vsaj veste, da dodatnih 15 minut spanja zjutraj ni znak lenobe!

Delimo to odlično novico naprej, med svoje prijatelje in družino.

Komentiraj


Popularno

Domov