Ganljivo

Dojenček s pol srca preživel možgansko kap, 9 operacij, 3 oživljanja, a se ne predaja!

Jack Stevens je rojen s sindromom okvare levega dela srca, kar pomeni, da mu leva stran ne dela, kot je potrebno. Preberite, kaj vse je ta deček do sedaj prestal. 
Problem, ki ga ima, vpliva na to, da levi del srca ne poganja krvi po telesu, kot bi ga moral. Normalni pretok krvi se tako ne more izvajati in večina otrok zaradi tovrstnih okvar srca umre.
Poskusi zdravljenja gredo v smeri kirurških posegov in to v več delih. V primeru, da tega ne izvedejo, morajo presaditi srce. Tovrstni  problem ima 1 % rojenih otrok.
15-mesečni Jack prihaja iz Hartlepoola v Durhamu in je eden tistih, ki spada v ta 1 % ljudi, ki jih je doletela ta okvara. Več kot polovico svojega dosedanjega življenja je zaradi tega moral preživeti v bolnišnici. Doslej je bil štiri odprte operacije srca in pet drugih operacij. Sedaj je končno doma s svojo družino, a kmalu ga čaka še ena preizkušnja  – transplantacija srca.
Kot da to ni dovolj, ima tudi možganske okvare, zaradi česar so ga morali doslej trikrat oživljati.
Ampak mali Jack se s pomočjo čudeža odlično upira vsem težavam, ki jih ima. Bori se iz dneva v dan. Nedavno mu je bila prvič tudi vstavljena cev za hranjenje.
“Vedeli smo, kakšno bo njegovo stanje, še preden se je rodil in po rojstvu je prvih pet mesecev neprestano bil v bolnišnici. Težko je gledati svojega otroka, ko je priklopljen na toliko aparatov in cevk, ampak vse to je potrebno, da preživi. Takšnega borca, kot je moj sin, ne poznam,” je povedal njegov oče.
 
Jack je sedaj tik pred tem, da naredi svoje prve korake in spregovori prve besede. Njegove težave bodo sicer trajale celo življenje … “Precej časa si nekaj mrmlja, tako da upam, da bo kmalu izrekel svojo prvo besedo. Zelo smo ponosni na njega -je  izjemna inspiracija za vse,” so še dejali njegovi starši.
Ta fantič si resnično zasluži en velik poklon. Držimo pesti zanj!
 
Komentiraj


Popularno

Domov