Recepti

En kozarec tega napitka, vas bo uspaval v nekaj minutah!

 

Vsakomur se kdaj zgodi, da ima težave z nespečnostjo in zvečer, ko je čas za spanje, ne more in ne more zaspati.

Za vas imamo rešitev.

Po spletu je zaokrožil recept, ki naj bi nam lahko pomagal pri nemirnem spancu.

Bananin napitek

Zakaj banana?

Banane vsebujejo veliko aminokislin, med katerimi je pomemben triptofan, ki uravnava nivo serotonina, glavne snovi za trdnejši spanec. Banane zato izboljšujejo razpoloženje in zmanjšujejo apetit, so bogate z minerali, kot so magnezij, železo, kalcij …

Zakaj cimet?

Je bogat z eteričnimi olji, kot sta evgenol in fenilpropanoid. Gre za kemični spojini, ki dajeta cimetu značilno aromo, a glavna lastnost cimeta je, da izboljša prekrvavitev in prebavo. Zato je pomembno, da mešanico banane in cimeta popijete uro pred spanjem. Krvni obtok je namreč izredno pomemben, ker se telo preko njega hrani in tudi čisti.

Kako pripraviti večerni napitek iz banan in cimeta?

Sestavine:

  • 1 banana
  • 1 liter vode
  • 1 žlica cimeta

Priprava:

Vodo postavite na štedilnik in počakajte, da zavre. Šele nato v vrelo vodo dajte banano narezano na kolobarje. Vse skupaj pustite na štedilniku še 10 minut.

Nato zmes odstavite in pustite, da se nekoliko ohladi, nato pa skozi cedilko natočite v skodelico čaja, dodajte cimet, premešajte in popijte.

Zelo pomembno je, da to storite približno uro pred spanjem in po tem ne jeste ničesar več, ker vas bo napitek sprva poživil, kar pomeni, da se bo telo očistilo, prebava pa bo predelala vso hrano, ki ste jo čez dan zaužili, zato bo spanec kvalitetnejši.

In še nekaj: z rednim pitjem tega napitka lahko tudi hujšate. Ali pa vsaj zredili se ne boste, ker bo telo porabilo vso zalogo maščob.

 

 

Komentiraj


Popularno

Domov