Ganljivo

Izgubil je ženo, nato pa še izvedel, da ima sin levkemijo. Ne boste verjeli kaj so storili njegovi sodelavci!

Lansko leto je Nemec Andreas Graff zaradi bolezni srca izgubil ženo, le nekaj mesecev pozneje pa je izvedel, da ima njegov 4 letni sin Julius levkemijo.

Oče samohranilec se je znašel v težki situaciji, iz katere ni videl izhoda. Nikakor ni vedel, kako naj uredi, da bo lahko več ur dnevno preživel ob svojem sinu v bolnišnici, obenem pa še delal, da mu bo lahko plačal drago zdravljenje.

Žalostne novice so se hitro razširile, za vse skupaj so izvedeli tudi Andreasovi sodelavci. Odločili so se, da mu bodo s skupnimi močmi pomagali. Vseh 700 zaposlenih v podjetju, v katerem je Andreas delal, se je odpovedalo svojemu letnemu dopusto. Sodelavci so se skupno odpovedali kar 3300 uram dopusta, katerega so podarili Andreasu, da lahko več časa preživel s svojim bolnim sinom.

Direktor podjetja je bil nad reakcijo zaposlenih navdušen: ”Reakcija zaposlenih je bila neverjetna. Skoraj ni bilo zaposlenega, ki ne bi doniral svojih ur in se s tem odpovedal svojemu dopustu. Vsi so želeli pomagati njegovemu sinu.”

Mali Julius je dva meseca nazaj dopolnil že peto leto, zdravljenje pa nadaljuje doma. Andreas je ponosno povedal, da se zdravstveno stanje sina iz dneva v dan izboljšuje. Upa tudi, da bo kmalu lahko odšel v vrtec med svoje vrstnike, on pa se bo lahko tudi vrnil nazaj v službo, kjer ima izjemne prijatelje.

Poteza sodelavcev si zasluži veliko spoštovanje, iz te zgodbe se lahko tudi marsikaj naučimo. Delimo jo naprej, med prijatelje in družino. Takih zgodb je nažalost občutno premalo.

Komentiraj


Popularno

Domov