Zanimivo

Kaj kava pove o vas? STE VEDELI?

Britanski psiholog Dr. Ramani Durvasula,  je v eni od svojih raziskav opazil, da vrsta kave, ki jo pijemo, odraža naše osebnostne lastnosti.

KAPUČINO: Dr. Durvasula trdi, da so tisti, ki radi pijejo penast kapučino, pogosto obsesivni in ukazovalni oz. radi nadzirajo situacijo.

MLEČNE KAVE: Kdor rad pije kavo z mlekom ali belo kavo pa naj bi bil bolj sproščen in pomembno naj bi mu bilo, da ugajajo drugim. Zato pogosto grejo preko sebe, da ustrežejo drugim, sebe pa pogosto postavijo na drugo mesto.

ČRNA: Ljubitelji črne kave pa so direktni, cenijo preprostost in praktičnost, brez ovinkarjenja, lahko pa so muhasti in trmasti. Pogosto so odrezavi in včasih nedostopni.

INSTANT: Tisti, ki radi posegajo po instant kavi naj bi bili sproščeni – morda malce preveč. Nagnjeni so k odlašanju opravil in lenarjenju.

LEDENA KAVA: Ljubitelji ledene kave in drugih sladkih napitkov iz kave naj bi bili neke vrste odrasli otroci. Manire jih tako pogosto pustijo na cedilu, tako v družabnih stikih včasih izpadejo neotesano in nevzgojeno.

Raziskava se je osredotočala na mnoge pogoste osebnostne lastnosti, kot so introvertiranost in ekstrovertiranost, potrpežljivost, perfekcionizem, toplina, rahločutnost, direktnost itd.

Click to comment

popularno

To Top

 

.