Galerije

To so kraji, v katere od navadnih ljudi nima nihče vstopa!

A vidite jih lahko! ????

Obstajajo mesta, ki so preveč sveta, čista ali nevarna za obisk, in čeprav ste radovedni, je bolje, da se jim izogibate. 

1. Zapuščene postaje podzemne železnice v Moskvi

 

Vrsto let so bile le teorije zarote, vendar je v zadnjem času njihov obstoj uradno potrjen. Globoko pod zemljo so rovi in verjetno vodijo do skritih podzemnih ruskih mest. Uporabljali so se v času hladne vojne. Čeprav bi mnogi od nas radi videli z lastnimi očmi, je malo verjetno, da se bo Rusija kdaj odločila, da bodo ta mesta na voljo za turistične namene.

 

2. Jama Lascaux

 

Jama je bila nekoč odprta za turiste, ki so lahko občudovali furale, ki štejejo več kot 17.000 let! Najstarejšaumetnosti na svetu je bila na žalost zaprta leta 1963, ker so toplota, vlaga in ogljikov dioksid prispevali k uničenju slik. Na svetu je le nekaj znanstvenikov, ki lahko tam delajo, vendar v zelo omejenem času, do dvakrat na mesec.

3. East Rennell

 

Vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine na Salomonovih otokih v Tihem oceanu. Obstajajo plemena, ki ne marajo tujcev. Cel je poraščen z nedotaknjenim tropskim gozdom, zato ker se ga sodobna civilizacija ne dotika.

4. Poveglia

 

Italijanski otok, ki spominja na raj, vendar je to res? Nekoč je bila psihiatrična bolnišnica, kjer so domnevno mučili bolnike in jih uporabljali za različne znanstvene poskuse. Danes je v njegovi okolici težko plavati, ker nobeden od domačinov ne želi opraviti take ekspedicije. Rečeno je, da je kraj strašljiv.

 

5. Ise Jingū

Ta kraj je narodni zaklad Japonske. V Iseju sta dve najpomembnejši in eno najstarejših poglavij v vsej državi, posvečeno bogu sonca – Amaterasu. Dostop do obeh delov kompleksa je zelo omejen – navadni turisti vidijo le malo več kot strehe templjevskih zgradb, ki so vidne zunaj visokih lesenih ograj.

Komentiraj


Popularno

Domov