Recepti

Malenkosti, ki bodo vaš vsakdan spremenile v srečnejšega!

Vstajajte zgodaj

Tisti, ki poležavajo, niso srečni. K sreči vodita zgodnji počitek in zgodnje jutro. Tako se boste prebudili polni energije in boste do poldneva opravili že večino dela. Študije so pokazale, da je pri večini koncentracija najvišja med 8. in 10. uro dopoldne. Raje zato vstanite eno uro prej kot uro kasneje, izkoristite jutro ter si tako zagotovite uspešen dan, ki bo na obraz nedvomno priklical nasmeh.

Prebudite radovednost

Zdrava mera radovednosti je vedno koristna. Kdor ne zastavlja vprašanj in ne išče odgovorov, se ne izobražuje, ne raste, težko najde motivacijo za napredek in razvoj, ostaja vselej na istem mestu ter je vse manj zadovoljen. Na drugi strani pa je prav radovednost tista, ki odkriva nove svetove, zagotavlja nove izkušnje in nudi duševni ter osebni razvoj, ki pripomorejo k zadovoljstvu in sreči.

Pokažite spoštovanje

Spoštovanje je dvosmerna pot. Če spoštujete druge, bodo tudi drugi vas. A vendar: da bi lahko spoštovali druge, morate najprej sebe. Torej se naučite ceniti tisto, kar imate in kar znate, ter pokažite drugim, da jih spoštujete in cenite. Prav to bodo drugi pokazali vam, vi pa boste zato srečnejši.

Naučite se odpuščati

Jeza, zamera in podobna čustva so tista, ki posameznike držijo v preteklosti, zaradi njih se počutijo slabo in omejujejo stike s soljudmi. Osvobodite se teh občutkov, težave rešujte sproti in se naučite odpuščati. Tako boste pozornejši na stvari, ki vas osrečujejo, vaš dan bo lepši, večer prijetnejši, zvečer pa boste mirneje spali. Srečni in neobremenjeni.

Ostanite samosvoji

Ni smisel v tem, da vas imajo vsi radi, temveč, da vas spoštujejo zaradi trdnega mnenja, od katerega ne odstopate zato, da bi ugajali večini. Ne bodite neodločni, razmišljajte o stvareh, ki so za vas pomembne, in ohranite svoja stališča. Le zvesti sebi boste lahko srečni.

Prevzemite nadzor nad zdravjem

Zdravje je bogastvo. Skrbite zase. Mnoge izgubljene stvari v življenju je mogoče povrniti, le zdravja ne. Jejte kakovostno hrano, spite dovolj, gibajte se in skrbite za svoje telo. Dobro fizično zdravje nedvomno odseva tudi pri počutju in sreči.

Bodite samozavestni

A ne arogantni. Samozavest in aroganca sta dve povsem različni lastnosti. Medtem ko arogantneži cenijo zgolj sebe in se poveličujejo, se samozavestni zavedajo tako svojih vrlin kot napak, vedo, da niso popolni, in popolnosti ne iščejo v drugih, jih ne ponižujejo, ampak cenijo, rešujejo svoje težave in pomagajo iz njih drugim. Prav tako znajo sprejemati poraze, ki jim zagotavljajo motivacijo za naprej, ta pa jih v končni fazi pripelje do sreče.

Smejte se

Smeh je najboljše zdravilo za mnoge težave, je brezplačen in zanj ni potreben noben napor, zato se pogosto smejte, v drobnih stvareh poiščite veselje in nasmeh delite z drugimi. Ljudje nanj odgovorijo z nasmehom in obdani s pozitivnimi vibracijami boste nedvomno srečnejši, kot če bi vas obkrožali mrki obrazi, zaradi katerih bi bil prav tak tudi vaš.

Komentiraj


Popularno

Domov