Zanimivo

Mama treh fantov z avtizmom s šokantnim videom razkrila, kako izgleda njen dan!

Pravi, da se pogosto počuti kot “zapornik v svojem domu”.

Laksuma Begum je 32-letna mati treh fantov z avtizmom.

Ker se je pred letom dni ločila od svojega moža, za njih skrbi popolnoma sama, pred kratkim pa je delila šokanten videoposnetek, v katerem je odkrila, kako izgledajo njeni dnevi.

To se je odločila po dolgem razmisleku, da bi druge opozorili na dejstvo, da je nujno potrebuje pomoč.

Vsi trije so mlajši od osem let, vendar jih Laksuma komaj nadzira.

Vsak dan jo fizično napadajo, se borijo med sabo in ustvarjajo splošen kaos po hiši.

Poleg tega so se stvari v zadnjem času stopnjevale do te mere, da je morala ta mati zaradi svojih otrok poklicati policijo.

Srednji sin Kyan jo je napadel in prav zato se je odločila deliti video in dvigniti ozaveščenost javnosti o vplivu avtizma na celotno družino.

 

“Moji otroci se ne morejo izraziti in to v njih povzroči resne tesnobe”, je povedala mati osemletnega Caiusa, sedemletnega Kyana in petletnega Sammyja.

Čeprav priznava, da ji je neopisljivo težko, da bi se spoprijela s to situacijo, verjame, da so ji otroci dani, da bi dvignila zavest o avtizmu.

Pravi, da se pogosto počuti kot “zapornik v svojem domu”.

“Imam veliko potrpljenja in sem zelo vzdržljiva. Nisem še zlomljen, vendar ne vem, kako dolgo lahko nadaljujem na ta način,” je odkrito povedala Laksuma za The Sun.

Kot pravi, je celo običajen odhod iz hiše pravi izziv in prisiljena je svoje otroke meti na povodcih, da bi bila prepričana, da noben ne bo pobegnil.

Zato jo mnogi ljudje obsojajo in jo nazivajo z leno mamo, čeprav niso seznanjeni s situacijo.

Oče fantov občasno pomaga pri skrbi z njimi, vendar vedno vzame enega od sinov, medtem ko dva ostaneta mami.

Pri skrbi za njih se je Laksuma opirala tudi na pomoč sosedov ali družine, vendar pa je to vse težje, saj so fantje vsak dan bolj nasilni.

“Vsak večer jokam v sanjah in potem se vsa objokana zbudim, ter se pogledam v ogledalo in si povem, da nimam druge izbire in da moram skrbeti za te otroke,” je povedala v intervjuju za ITV.

Pomoč je poskušala najti v svoji lokalni skupnosti, kjer je 5 let opozarjala na svojo situacijo.

Mestni svet Newporta ji je decembra 2018 zagotovil dve noči predaha, nato pa vrnil otroke k njej, z obrazložitvijo, da se center v katerem so bili nameščeni zapira.

Zaradi cele situacije, Laksuma priznava, da ponavadi ne počuti kot mati svojih otrok, temveč kot njihova skrbnica in sanja o dnevu, ko bo lahko delala s svojimi otroki običajne stvari, ki jih počne vsaka družina, ampak za to potrebuje pomoč drugih.

Komentiraj

Popularno

Domov