Nekategorizirano

Navade, ki ločijo pametne ljudi od ostalih!

Ali menite, da ste pametni? Če želite izvedeti, vam ni treba narediti IQ testa, samo preverite če imate naslednje navade:

1. Inteligentni ljudje se ne počutijo več od drugih

Zavedajo se svojih potencialov, in jim ni treba omalovaževati drugih, da se izkažejo. Pametni ljudje pomagajo in se veselijo, za uspehe drugih.

2. Inteligentni ljudje lahko prepoznajo svoje napake

Manj inteligentni ljudje zavrnejo navade svojih, kar ni dobra stvar. Ti ljudje mislijo, da priznati napako pomeni slabost ampak je ravno nasprotno. Dejstvo je, pametni ljudje vidijo svoje napake tako, da se izboljšajo.

3. Inteligentni ljudje vedo, kako ostati miren.

Situacije lahko povzročijo jezo pri človeku.

Študija univerze v Michiganu je pokazala, da obstaja povezava med agresivnostjo in nizkim IQ. Študije na skoraj 600 ljudeh so pokazale, da se otroci z nižjim IQ-jem hitreje odzivajo z jezo in agresijo do konfliktnih situacij.

4. Pametni ljudje so leni

Ampak glede na študijo iz University of Florida Gulf Coast University, svoj prosti čas preživijo za razmislek o svetu okoli njih.

 

5. So “nočne sove”

Številne študije, opravljene na to temo, so pokazale, da so inteligentni ljudje bolj pozorni kot manj inteligentni. Ljudje, ki so imeli IQ 75 so šli spat pred polnočjo, medtem ko tiste, katerih IQ je 125 so šli v poprečju spat okrog polnoči.

6. So nesramni

Ko so inteligentni ljudje jezni, se ne pretvarjajo!  Ampak ne bodite presenečeni, ker je študija pokazala, da je vulgarnost znak inteligence.

7. So zaskrbljeni in nezaupljivi

Pametni ljudje so nezaupljivi, in težko zaupajo drugim, zato imajo zelo malo prijateljev. Toda, ko si pridobite zaupanje, gre za resnično prijateljstvo, veliko bolj stabilno kot  pri manj inteligentnih ljudeh.

8.  Glede na raziskave,  imajo več domišljije, in so pripravljeni poskusiti nove stvari.

Click to comment

popularno

To Top