Ganljivo

Neverjetna zgodba kačje deklice! Poglejte kako mora trpeti s to grozno boleznijo!

Vedika Gupta je čisto običajna najstnica, ki pa trpi za redko genetsko motnjo ihtiozo, ki je zelo redka. Prizadene namreč enega na 200 tisoč ljudi.
Ihtioza je zelo redko kožno obolenje, ki povzroča hitro delitev kožnih celic. Posledično to pomeni poroženelost in odebelitev vrhnje plasti kože:
 “Ne morem na sonce. Vsakič, ko grem ven, dobim hude opekline. Moja koža gori in včasih krvavi. Lahko le gledam otroke, kako se igrajo in uživajo življenje. Pogosto se sprašujem, zakaj me je bog kaznoval s takšnim trpljenjem,” je medijem zaupala uboga najstnica.
Zaradi nenavadne bolezni se mora umivati večkrat dnevno, da odstrani odebeljeno kožo, po vsakem umivanju pa se mora zelo na debelo namazati tudi z losjonom, ki preprečuje, da bi koža hitro popokala.
Zanimivo je, da za enako boleznijo trpi tudi njena 20 letna sestra Sunidhi, ki zaradi bolezni zavrača druženje, saj živi v neprestanem strahu. Bolj se zaveda svojega videza, bolj se izogiba ljudem.
Konvecionalno zdravljenje ni obrodilo sadov, družina je nato poskušala s homeopatijo, kar pa je stanje le še poslabšalo. Trenutno zbirajo denar za novo zdravilo: “Hočem le, da moje hčere ne trpijo več. Doma jim pomagam, kolikor lahko, vendar se zunaj  dekleti soočata s trpljenjem in pri tem ne morem ničesar storiti,” je povedala mama ubogih hčerk.
 
Upajmo, da bo dekletom moderna znanost vedela pomagati, take zgodbe pa nas lahko naučijo ceniti naše telo in samo življenje. Velikokrat se obremenjujemo z majhnimi težavicami, v resnici pa se sploh ne zavedamo kako srečni in hvaležni smo lahko..
Se strinjate?
Komentiraj


Popularno

Domov