Recepti

Noge zavijte v aluminijasto folijo, zgodil se bo čudež!

Aluminijasto folijo zagotovo najdemo v vsaki kuhinji in prav vsi jo uporabljamo za shranjevanje hrane. Pa ste poznali spodnje trike, s katerimi je lahko folija prav tako zelo koristna?

Aluminijasto folijo večinoma uporabljamo za shranjevanje hrane in brez dvoma jo lahko najdemo v skoraj vsaki kuhinji. Čeprav smo pred kratkim pisali, da v njej ni najbolj primerno greti hrane, saj izloča aluminij, ki je za naše zdravje zelo nevaren, je folija več kot uporabna.

Zdravljenje prehlada

Verjeli ali ne, aluminijasta folija naj bi blažila simptome prehlada. Svoja stopala zavijte v folijo in jo po eni uri odstranite. Dve uri pustite stopala na zraku (ne obuvajte si nogavic) in postopek s folijo ponovite.

Preprečuje utrujenost

Aluminijasta folija vam bo vrnila energijo, ki jo potrebujete. Nekaj koščkov folije dajte v zamrzovalnik in jih vzemite ven po treh urah. Koščke folije si dajte na obraz in na veke. V trenutku se boste počutili bolj sveže, poleg tega pa bo vaš obraz zaradi hladne folije bolje prekrvavljen.

Blaži opekline

Če gre verjeti ameriški raziskavi, naj bi aluminijasta folija pomagala pri blaženju opeklin. Rano pazljivo očistite in posušite s čisto brisačo in nanesite mast za opekline. Opečeni del zavijte s folijo, ta bo zmanjšala bolečino zaradi opečene kože.

Zmanjšuje bolečine v sklepih

Boleči del telesa oziroma sklep zavijte v aluminijasto folijo in se med tem poskušajte čim manj gibati. Folijo pustite cel dan ali celo noč. To ponavljajte deset dni, naredite dvotedensko pavzo in spet ponovite desetdnevno terapijo.

Click to comment

popularno

To Top

 

.