Zanimivo

Obstaja 5 faz ljubezni. Večina parov obtiči pri številki 3! Preverite!

Psiholog Jed Diamond je po 40. letih kliničnih raziskav ugotovil, da večina ljudi v svojem življenju najde eno samo pravo ljubezen. Ker obstaja 5 faz ljubezni, žal vsi pari ne pridejo do 5 stopnje, ampak obstanejo pri nesrečni številki 3 ter se nato tudi razidejo. Če je vajina ljubezen močna in sta za skupaj, bosta fazo 3 dala čez.

FAZA 1: Zaljubljenost

Prva stopnja ljubezni je faza zaljubljenosti. Oseba v katero ste se zaljubili je preprosto popolna, nima nobenih napak, pomanjkljivosti in ste z njo v nebesih. Začetki zaljubljenosti so tisti, ko je vse popolno in smo včasih kar malce zaslepljeni. Komaj čakamo, da to osebo vidimo, smo z njo, o njej sanjarimo ter si želimo z njo preživeti čim več časa. Brezpogojno verjamemo, da je ta oseba idealna.

 

FAZA 2: Zveza

To je stopnja, ko se ljubezen poglobi in postane močnejša. Dve osebi se bolje spoznata, vse več časa preživita skupaj ter se spoznavata. Počasi prideta tudi do tega, da imata napake ter se včasih spreta za neumne reči, ki jih znata tudi zgladiti. Začenjata razmišljati o skupnem bivanju, o prihodnosti in čez čas tudi o otrokih, ki vez samo še okrepijo. Čez čas se v zvezi z ljubljeno osebo počutite zaščiteno, zaželeno in čutite, da je to tisto pravo.

FAZA 3: Razočaranje: Bova ostala skupaj ali je čas za razhod?

To pa je obdobje, ko postanete razcepljeni med vprašanjem: Ostati v zvezi ali ji narediti konec? S partnerjem se znajdeta na točki, ko se ne razumeta najbolje, se kregata in vaju motijo malenkosti, ki jih na začetku vajine zveze nista niti opazila. Izogibata se pogovorom in raje živita vsak zase kljub temu da sta v zvezi. Skupaj sta samo še zato, ker sta navezana, zveza vama je mučna ter ne vesta, kaj bi naredila.

 

FAZA 4: Spoznanje, da želita ostati skupaj

Vajina je ljubezen je tako močna, da sta prebrodila fazo 3 ter spoznala, da želita biti skupaj. Sklenila sta kompromise, se pogovorila ter spoznala, da sta za skupaj. Sprejmeta se takšna kot sta –  z napakami ali brez. Pripravljena sta odnos ”pozdraviti” in iti k naslednji stopnji.

 

FAZA 5: Vajina ljubezen premaga vse težave … za skupaj sta!

V tej fazi sta spoznala, da sta zmožna premagati nesoglasja, najti skupni jezik in ohraniti močno zvezo. Zavedata se, da nista v življenju skupaj le zato, ker sta navezana, ampak dejansko zato, ker se izpopolnjujeta, skupaj ustvarjata ter sta resnično srečna. Skupaj zmoreta vse in znata premagati še tako velike težave. Sprejemata se in ljubita.  Lahko si rečeta, da sta za skupaj in nimata pomislekov, da bi bilo drugače.

 

Komentiraj


Popularno

Domov