Zanimivo

OBVEZNO BRANJE: Presenetljivi zdravilni učinki PRDENJA!

Vetrove spuščamo, čisto vsi, tako moški, kot ženske, je pa res da ponavadi moški spustimo kakega morda v javnosti in ob nepravem času, na nepravem kraju.

Prdenje (po domače) pa je nujen in normalen del prebavljanja hrane, saj se pri prebavljanju določenih živil iz telesa sprošča plin, ki je neizogiben stranski produkt.

Danes vam predstavljamo 7 zdravilnih učinkov, če enega spustite (Moški, pokažite ta članek vašim boljšim polovicam).

Prdenje zmanjšuje napihnjenost
Po kakšnem dobrem kosilu se velikokrat počutimo napihnjeno. Vzrok tega, je lahko tudi plin, ki se je nakopičil v vašem telesu. Če spustite kak torpedo, boste s tem iz telesa spravili odvečen plin, počutili se boste bolj lahkotno in sproščeno.

Prdenje koristi zdravju našega črevesja

Zadrževanje česarkoli v vašem telesu je seveda slabo za vaše zdravje, tudi zadrževanje plinov lahko povzroči težave s črevesjem. Če niste sami, lahko spustite kakega ”tihomirja” in nihče vas ne bo nikoli posumil.

Smrad, ki se sprošča ob vetrovih je zelo koristen

Prav ste prebrali. Vohanje prdcev je koristno za vaše zdravje. Raziskave so pokazale, da sestavina, ki jo v majhnih količinah proizvajamo v sklopu prdenja, vodikov sulfid, nas v resnici lahko ščiti pred boleznijo. Prav ta vodikov sulfid je tisti “pokvarjena jajca” vonj v našem prdcu. V velikih količinah je strupen, toda v majhnih količinah lahko prepreči poškodbe celic, ter celo prepreči srčni infarkt oziroma kap.

Prdenje pomaga pri uravnoteženju prehrane 

Različna hrana proizvaja različne vrste plinov, ki nam pomagajo ugotoviti, katera hrana nam manjka, oziroma katere je preveč.
 
Če prdnete le redko, morate uživati več vlaknin in živila kot so leča, fižol in ohrovt. Če jeste preveč rdečega mesa, to povzroča zelo neprijeten vonj naših prdcev, kar nas opozarja na to, da moramo zmanjšati uživanje le tega.

Prdenje tudi sprošča

Verjetno se vsak moški strinja, da ni boljšega občutka, kot spustiti en bombastičen prdec, ki smo ga tako dolgo zadrževali. Če boste prdce zadrževali, se boste neprijetno počutili, hitro boste vzkipljivi in postali nataknjeni.

Pustimo prdcem prosto pot, delimo naprej, sporočimo to vsem prijateljem in predvsem družini.

Komentiraj


Popularno

Domov