Zanimivo

ODMEVNO: Novinar slovenskim nogometašem: ”Vi ste sramota za nogomet!”

Slovenski reprezetantje so pred nekaj dnevi doživeli boleč poraz proti Cipru.

Mnogi so prepričani, da je čas, da se selektor Kavčič poslovi, le redki pa so mnenja, da je krivda na naših nogometaših.

Novinar Primož Cirman je ob novem porazu naše izbrane vrste zapisal nekaj ostrih besed.

Besede slovenskega novinarja močno odmevajo po celotni državi!
Poglejte kaj je zapisal. Se strinjate z njim?

Le ena beseda – sramota. Vi ste sramota za vse generacije igralcev, ki so ustvarjale to reprezentanco. Za vse, ki so v devetdesetih letih v njivah slovenske lige, pozabljeni od medijev in športnega establišmenta, ki je vihal nos nad “čefurskim” športom, sanjali o svetovnih prvenstvih. Za vse tiste, zaradi katerih ste lahko v svoji mladosti trenirali na umetni travi, ne pa v razritih mlakužah, in hodili v nogometni razred. Ste sramota za “zlato” generacijo, ki je – če je bilo treba – peš, poškodovana ali brez klubov hodila na zbore nekoč svete reprezentance, v tej strasti pa žal počila v Koreji. Ste sramota za Sandija Knavsa, ki je na igrišču nekoč “pustil pol glave”. Za Pavlina, Čeha, Galića in druge borce, ki so nasprotnikom – ko je bilo treba – na nogah puščali “spominke”, jih po potrebi držali za vrat ali jim žugali s kazalci.

Za Šiljaka, ki so mu v Grčiji zlomili nogo. Za Novakovića, ki se je tudi v svoj Koeln vračal kar v dresu, nato pa se v reprezentanco vozil čez pol Zemlje. Ste sramota za vse tiste, ki so v tem dresu (pre)živeli “kotle” Beograda, Zagreba, Bukarešte, Kijeva, Bratislave …

Ki so Zdravljico poslušali v Južni Koreji in Afriki. Ste sramota za vse nogometne delavce te države, ki svojih vikendov – v vseh letnih časih – ne preživljajo s svojimi družinami, ampak ob igriščih od druge območne lige mlajših dečkov do pete članske lige. Ker imajo pač radi ta je***i nogomet, četudi jim nikoli ne bo prinesel milijonov. Ste sramota za vse navijače, ki za vas porabljajo svoj čas in denar.

Dovolj! Dovolj imam zgodb o tem, komu se da igrati in komu ne. Dovolj imam vaših čistih dresov in umikanja nog iz duelov. Dovolj imam vaših rdečih ferrarijev, instagrama in “šminke”, ki nima nobenega pokritja v rezultatih.

Dovolj imam pravljic iz NZS o gradnji neke “nove zgodbe”, v kateri bi moral biti prostor še za marsikoga od “starih”. Resnica je, da koncepta prvič v zgodovini – ni (Verdenik ga je še kako imel, enako tudi Oblak). Dovolj imam selektorja, ki v brezjajčnih porazih vidi dobre stvari. Dovolj. Imejte sami svoje prazne Stožice s svojimi zdrahami in “dobrim vzdušjem”. Mene do nadaljnjega tam več ne bo. Lahko noč in srečno, slovenska nogometna reprezentanca!”

Če se z njegovimi besedami strinjate, delite naprej. Naj si njegove besede preberejo tudi naši nogometaši.

Čas je da začnejo srčno in s ponosom igrati za našo državo.

 

Komentiraj


Popularno

Domov