Dekleta

Pismo, ki ga je oče napisal hčerki, bi morala prebrati vsaka ženska!

Oče je hčerki napisal pismo o tem, kakšen naj bo njen bodoči mož, o ljubezni, moških in življenju.

Draga srčica,

nedavno sva s tvojo mamo iskala odgovor na googlu. Na pol poti, ko sva v iskalnik tipkala vprašanje, nama je google zlistal seznam najpogostejših vprašanja, ki seje začelo z enakimi besedami kot najino. Na vrhu seznama je bilo vprašanje: Kako ohraniti njegovo zanimanje?.

To me je šokiralo. Kliknil sem na nekaj zadetkov, članke o tem, kako biti seksi in zapeljiva, kdaj mu prinesti pivo ali kdaj mu raje narediti sendvič, o tem, kakomu dati občutek, da je pameten in nadrejen.

To me je razjezilo.

Mala moja, ni, nikoli ni bila in nikoli ne bo tvoja naloga, da “ohraniš njegovo zanimanje”.

Mala, tvoja edina naloga je, da globoko v sebi, v svoji duši, tam, kjer te zavrnitev, izguba in ego ne morejo prizadeti, da si vredna zanimanja. In če boš imela vedno v mislih, da so tudi drugi vedno vredni zanimanja, potem si bitko življenja dobila. Toda o tem ti bom pisal kdaj drugič.

Če boš zaupala v sebe in v svojo vrednost, boš privlačna na najbolj pomemben način: pritegnila boš fanta, ki je tako sposoben zanimanja kot tudi to, da bo želel vse svoje življenje tako, da bo vse svoje zanimanje posvetil tebi.

Mala, rad bi ti povedal o fantu, ki mu ni treba vzbujati zanimanja, ampak že sam ve, kako zanimiva si: vseeno mi je, če ima pri večerji med jedjo komolce na mizi, dokler bo hkrati opazil, kako simpatično se ti nosek naguba, ko se zasmejiš. In te ne bo mogel nehati gledati.

Vseeno mi je, če ne bo z mano igral golfa, dokler se bo igral z otroki, ki mu jih boš rodila in bo pri njih oboževal vse čudovite in tudi tiste bolj nadležne lastnosti, ki so jih podedovali po tebi. Vseeno mi je, če ne gre za denarjem, dokler gre za svojim srcem in ga to vedno vodi nazaj k tebi. Vseeno mi je, če ni močen, dokler ti daje prostor, da uporabljaš svojo svojo moč, ki jo nosiš vsrcu. Ne bi mi moglo biti bolj vseeno za to, koga voli, dokler se vsako jutro zbudi in vsakič znova voli tebe, da igraš ključno vlogo v vajinem domu in v njegovem srcu. Vseeno mi je, kakšne barve je njegova koža, dokler platno vajinih življenj barva s potezami potrpežljivosti, žrtvovanja, ranljivosti in nežnosti.

Vseeno mi je, v kateri veri je vzgojen, če sploh v kateri, dokler je bil v zgojen, da spoštuje kar je sveto, in dokler se zaveda, da je vsak trenutek v življenju s tabo nepecenljiv in svet.

Na koncu mala moja, če boš naletela na takega moškega, in z mano ne bo imel nič skupnega, bova imela skupno vsaj eno in to najpomembnejšo stvar:

Tebe.

Ker na koncu, mala moja, je edina stvar, ki bi jo morala početi, da bi ohranjala njegovo zanimanje, je to, da si točno taka kot si. Da si ti.

Tvoj moški, ki ne bo nikoli izgubil zanimanja zate,

očka!

Click to comment

popularno

To Top