Zanimivo

Poglejte, kakšen vpliv imajo mačke na naše zdravje!

Že Sigmund Freud je dejal: “Čas preživet z mačko ni nikoli potraten.”

Najbrž ste že kdaj slišali, da živali ugodno vplivajo na naše duševno zdravje, da imajo terapevtske učinke na naše telo, pa vendar, pozanimali smo se in ugotovili kako na nas vplivajo mačke.

Mačke predejo, ko so srečne in zadovoljne. Njihov zvok ko predejo se giblje s frekvenco okoli 25 Hz, nedavne študije pa kažejo, da lahko ta zvok vpliva zelo pozitivno na zdravje ljudi.

Preberite in presenečeni boste nad dejstvi.

Premagovanje stresa

Verjetno ste že kdaj slišali od koga, da vam je rekel, odkar imam mačko se je moje življenje spremenilo, še posebej pri tistih, ki potrebujejo tolažbo, uteho. Mačke naj bi posredno nudile čustveno podporo, preganjale naj bi občutek  osamljenosti, depresije in celo anksioznosti. Interakcija z njimi pa znižuje stres in krvni tlak. Božanje mačje dlake nas pomirja, sprošča in daje prijeten občutek. Neka študija je pokazala, da imajo lastniki mačk celo manj možnosti za možgansko ali srčno kap, kar bi morda lahko povezali z zniževanjem krvnega pritiska in stresa ob njihovi prisotnosti.

Vpliv na ublažitev posledic astme in alergij

Sliši se neverjetno, kajne? Raziskave so pokazale, da imajo otroci, ki odraščajo s psom ali mačko, veliko manj možnosti za razvoj astme ali alergij, natančneje, otroci razvijejo močnejši imunski sistem, bolj učinkovit proti različnim boleznim. Poleg zmanjševanja možnosti za razvoj alergij na psa ali mačko se zmanjša tudi verjetnost alergij na cvetni prah ali travo.

Starejši ljudje in mačke

Mačke, ki čutijo naklonjenost v domu kjer bivajo, naklonjenost tudi vračajo. Tak odnos se še posebej vidi pri starostnikih, kjer kosmata živalca na štirih nogah včasih nenadoma postane edina družba, vendar s tem, ko starejša oseba skrbi za mačko, hkrati razvija občutek neodvisnosti in je tako tudi pri opravilih bolj samostojna.

 

 

VIR: caelle.com

Komentiraj


Popularno

Domov