Zanimivo

Poglejte, kdaj bomo še zadnjič premaknili uro! Odločitev je končno sprejeta…

Jean Claude Juncker, predsednik Evropske komisije je napovedal, da se bo nepotrebno in nesmiselno premikanje ure dvakrat letno končalo že leta 2019.

To so sporočili iz pisarne evropskega poslanca Igorja Šoltesa. Tako bomo 31. marca 2019 še zadnjič premaknili urine kazalce, obdržali bomo enotni poletni čas.

Države članice bodo sicer imele možnost odločitve, če bodo morda želele obdržati zimski čas, v tem primeru bodo urine kazalce zadnjič premaknili 27. oktobra 2019.

V izjavi za javnost je Igor Šoltes zapisal:

Predlog pozdravljam, saj sem si ves čas odločno prizadeval, da bi to neupravičeno početje ukinili, tudi s pozivom Komisiji, naj temeljito preuči učinke premikanja ure in pripravi predlog sprememb.”

Po njegovem mnenju je premikanje ure prineslo le malo koristi in veliko zmede, še posebej negativno pa je premikanje vplivalo na naravni bioritem, kar je pripomoglo tudi k tveganjem za nesreče.

Koncu premikanja ure je pritrdilo kar 84 odstokov Evropejcev, ki so premikanje ure dvakrat letno označili kot zelo negativno.

Tega odziva, skorajda 4,6 milijona Evropejcev, Evropska komisija očitno ni mogla prezreti.

Šoltes je na koncu še dodal:

”Veselilo pa bi me, če bi Evropska komisija tudi v drugih primerih tako zavzeto prisluhnila svojim državljanom in tako bliskovito predlagala spremembe, ki jih pričakujejo.”

Ste tudi sami zadovoljni z novim ukrepom Evropske komisije?

Komentiraj


Popularno

Domov