Zanimivo

Potopite vato v ustno vodico! Par minut kaseje? Ne boste mogli verjeti!

Ustna vodica ni dobra samo za izpiranje ust!

Uporabnost ustne vodice je veliko večja. Lahko jo uporabljate še v druge namene. Ne veste, katere?

Ali ste vedeli, da je bila prva ustna vodica izmišljena leta 1879 in je prvotno služila, da je med operacijo razkužila rano. Kot sredstvo za izpiranje ust, je prišla v prodajo leta 1970.

 

Blaženje pikov

Nekaj kapljic ustne vodice nanesite na razdraženo in poškodovano kožo ter tako ublažite zateklino in srbečico. Pomaga tudi, če se na koži kot posledica udarca pojavi modrica ali pri manjših ranah nadomesti antiseptik.

Za čista ogledala

Ogledalo v kopalnici je tako umazano, da se v njem komaj vidite. Čistila pri roki nimate, imate pa ustno vodico. Z njo poškropite ogledalo in ga zbrišite s krpo ali papirjem.

Proti vonjavam

Ker pomaga pri zadahu in prežene tudi tistega po česnu in čebuli, bo enako vplivala na vaše roke, ki se navzamejo vonja po teh darovih narave. Kanček je nanesite na dlani in jih dobro zdrgnite. Vonj, ki je po pripravi kosila ostal na njih, bo izginil.

Premaguje glivice

Pri blaženju lažjih težav z glavicami na nohtih si lahko pomagate z domačimi pripomočki. V istem razmerju zmešajte kis ter tekočino za izpiranje ust, v mešanico namočite vato in z njo redno negujte prizadeto mesto. Tehnika vam bo v pomoč tudi pri atletskem stopalu.

Odpravlja prhljaj

Prhljaja se lahko rešite tako, da zmešate pol skodelice vode in pol skodelice tekočine za izpiranje ust. Enkrat na teden oziroma pred umivanjem las lasišče z mešanico zmasirajte in postopek ponavljajte, dokler se ne znebite prhljaja.

Komentiraj


Popularno

Domov