Nekategorizirano

Preverite, kaj vam povzroča STRES, gleda na astrološko znamenje!

Stres nam onemogoča, da počnemo stvari, ki jih resnično radi počnemo in nam preprečuje, da poskušamo nove stvari, kar ni dobro. Dobra stvar pri tem pa je, da stres ni “neozdravljiv” – samo začeti se moramo zavedati, kaj nam povzroča to stanje in ugotoviti, kako to spremeniti.

Vsi smo kdaj pod stresom, nekateri zaradi manjših stvari, drugi zaradi večjih, nekateri pa praktično zaradi česarkoli. Delo, šola, nesoglasja s prijatelji ali družino, lahko bi rekli, da nam lahko stres povzroči karkoli okoli nas. Zato je zelo pomembno, da se naučimo, kako ga obvladovati, saj lahko kar hitro vpliva na vse vidike našega življenja.

Kaj torej vam, glede na vaše astrološko znamenje, povzroča stres (in kako ga odpraviti)?

OVEN

Tekmovalnost, vzdržljivost in dokazovanje samemu sebi so kvalitete, ki jih jemljete zelo resno.

Kadarkoli ne presežete tistega, kar ljudje pričakujejo od vas, ste takoj pod stresom. Vedno potrebujete najboljše ocene, najboljše nastope, najboljše prezentacije; ne glede na to, za kaj gre, želite, da ljudje na vas gledajo kot na najboljšega.

REŠITEV: Vzemite si nekaj časa za razmislek o tem, kaj je resnično pomembno. Ste srečni? Uživate v tem, kar počnete? Sprijaznite se z občasnimi porazi, zdravo je.

BIK

Ko se nekaj nepričakovano spremeni, na nek način znorite. Radi imate red, rutino, ko gre vse “po planu”.

Na žalost pa življenje ne deluje na takšen način. Stvari se vedno spreminjajo in to veste, kljub temu pa se očitno ne morete nehati obremenjevati, ko pride nekaj novega in stvari nekoliko “razburka”.

REŠITEV: Naučite se živeti s tem; vadite, kako biti spontan/-a in poskusite nove stvari! Veliko bolj vam bo všeč, kot si mislite in pokazalo vam bo, da sprememba ni vedno slaba stvar.

DVOJČKA

Osamljenost vam resnično povzroča tesnobo.

Vsakič, ko ste sami, začnete veliko preveč razmišljati, se obremenjevati zaradi vsega v vašem življenju in dvomiti vase.

Lahko ste precej neodločni in to se najbolj pokaže takrat, ko ste osamljeni in pod stresom. Začeli boste dvomiti v vse odnose v vašem življenju, tudi tam, kjer se nič ne dogaja. Očitno je, da ste vi težava. “Klasika”: razmišljate preveč, zato morate izstopiti iz svoje glave.

REŠITEV: Poskusite s pisanjem v dnevnik, ko ste pod stresom. Enkrat, ko bo zapisano, se boste počutili veliko bolje in spoznali boste, da ste v bistvu neracionalni.

RAK

Na nek način vas vse spravlja v stres, najbolj pa “drama” okoli prijateljstva.

Ne prenesete, da ljudi kritizirajo tiste, ki jih imate radi, prav tako pa ne prenesete konflikta in preveč emocij, zato ste pač v stresu.

Vse si tako zelo ženete k srcu, da je za vas težko “ne-biti” pod stresom.

REŠITEV: Vzemite si nekaj časa, da se osredotočite nase. Ves čas vas toliko skrbijo drugi ljudje, da si ne vzemete niti trenutka, da bi sebe vprašali, če ste v redu. Sprostite se, saj bo to popolnoma vse postavilo v perspektivo.

LEV

Stres v službi je za vas najhujši. Radi se zabavate. Zelo zabavate.

Najverjetneje imate oziroma boste imeli službo, ki vas zares veseli, vendar pa lahko tudi takšne postanejo nekoliko stresne. Navajeni ste na to, da je vse po vaše, zato je v nasprotnem primeru prizadet vaš ego, kar vam povzroča stres.

Soočenje z realnostjo situacije je za vsakogar strašljivo, za vas pa je še posebej stresno, saj navadno izberete možnost, ko lahko ignorirate realnost.

REŠITEV: Pogovorite se o stresnih situacijah z drugimi ljudmi. Sami se boste ujeli v vašo jezo in grenkobo, vendar pa vas bojo vaši prijatelji definitivno znali postaviti nazaj na realna tla.

DEVICA

Biti pod stresom, ki ga drugi ljudje le še “potencirajo”, je vaš najhujši strah.

Radi imate nadzor nad situacijo, vendar pa bodo prišli časi, ko bodo vse oči uprte v vas. To vam povzroča precej stresa, glede na to, da ste že tako zelo sramežljivi.

REŠITEV: Pretvarjajte se tako dolgo, dokler ne bo postalo res. Ja, lažite sebi. Prepričajte se, da imate vse pod kontrolo. Lažna samozavest se bo sčasoma spremenila v pravo in preden se boste sploh zavedali, boste že “na konju”.

TEHTNICA

Prepiri, konflikti, nepravičnost – karkoli. Če obstaja vsaj kanček tega, ste pod stresom.

Ste tako strastni glede življenja in tega, kar počnete, da takrat, ko se začnejo stvari odvijati v napačno smer, začnete “leteti” okoli kot kokoš brez glave.

Življenje vam ne bo šlo vedno na roko in v vašem življenju in življenju drugih je veliko konfliktov, zato konstanten stres ne bo dober za vas.

REŠITEV: Najbolje je, da ostanete pozitivni. V vsaki situaciji najdite nekaj dobrega, lekcijo, in začeli boste čutiti harmonijo, ki jo tako radi prinašate svetu.

ŠKORPIJON

Ljubosumje, laži, paranoja; sami sebi povzročate norišnico.

Vaša navada je, da nikomur ne zaupate in o vsem vnaprej sklepate. Sami sebe varujete s tem, da ste vedno sumničavi ali se primerjate z drugimi.

Bolj preprosto se vam zdi, da druge “očrnite”, namesto da bi se resnično posvetili težavi, ki jo imate. Sami sebi povzročate stres in kar naenkrat ste v vrtincu zarote.

REŠITEV: Nekajkrat globoko vdihnite, pridite ven iz te vaše črne luknje in se pogovorite z nekom, ki mu zaupate. Po domače povedano se vam lahko zmeša, če se ne boste soočili s svojimi težavami.

STRELEC

Odgovornosti vam povzročajo stres.

Radi živite življenje, ki je brezskrbno in preprosto, vendar pa življenje za vas nima vedno takšnega načrta. Nagnjeni ste k temu, da obljubite več, kot lahko date, kar je hiter in enostaven način, da si povzročite stres.

Prav tako imate težave s podrobnostmi, ki so lahko zelo pomembne v službi ali šoli, kar pa ni ena vaših močnejših strani.

REŠITEV: Osredotočite se na to, v čemer ste dobri in to naredite 100%. Na tak način se boste naučili zavezati nečemu in postati dobri v tem. To vam bo prav tako pokazalo, kako najti disciplino tudi v stvareh, ki jih ne delate najraje.

KOZOROG

Sami sebi povzročate stres. Življenje jemljete preveč resno, zato ste nagnjeni k temu, da tudi same sebe jemljete preveč resno.

Vedno pričakujete najhujše in to vam povzroča veliko stresa, saj razmišljate o tem, katera grozna stvar bi se lahko zgodila naslednja.

Gre za navado, ki jo uporabljate kot obrambni mehanizem (zato da niste nikoli razočarani), vendar pa vas na koncu še toliko bolj prizadene, kot pa če bi si dovolili biti vsake toliko razočarani.

REŠITEV: Iščite pozitivne stvari! Ne pustite si prehitro pasti v negativnost situacije. V redu je, da si dovolite dihati.

VODNAR

Vam v bistvu skoraj vse povzroča stres. Vse.

Če stvari niso točno takšne, kot ste si jih zamislili, ste pod stresom. Če vam nekdo reče nekaj napačnega, ste pod stresom. Gre za stresni krog brez konca.

Radi se zabavate s prijatelji, radi imate dobre pogovore in gojite strast do določenih stvari, ampak pri vsem, kar ne gre “po planu”, se vam (po domače povedano) zmeša.

REŠITEV: Pogledati morate celotno sliko. Se želite na stara leta sebe spominjati kot razburjenega in pod stresom? Ali se želite spomniti tega, kako ste se zabavali, ne glede na to, da vse ni šlo po načrtih. Od vas je odvisno.

RIBI

Stres vam povzroča to, ko začnejo ljudje govoriti o vaši preteklosti.

Morda ste se hudo sprli z najboljšo prijateljico/najboljšim prijateljem, mogoče nikoli niste razrešili stvari s svojim bivšim/svojo bivšo, mogoče pa gre za nekaj globjega.

Kakorkoli, razmišljanje o preteklosti vas ponoči “drži pokonci”. Tudi najmanjše stvari bodo v vas prebudile strah, da bo nekdo začel govoriti o tisti situaciji, ko ste naredili nekaj sramotnega v 7. razredu osnovne šole.

REŠITEV: Naučite se stvari spustiti, da grejo. Preteklost bo vedno obstajala, ampak vi imate nadzor nad sedanjostjo in prihodnostjo!

Vir: yourtango.com

Click to comment

popularno

To Top

 

.