Zanimivo

Preverite, kakšni vozniki ste glede na horoskopsko znamenje!

Oven

Ko se na semaforju prižge rumena luč, ovni pritisnejo na plin in na obrazu se jim nariše zadovoljen nasmeh, ko v vzvratnem ogledalu pogledajo nesrečneže, ki stojijo pred rdečo. Entuziazem, samozavest in energija se odražajo tudi v stilu vožnje. So cestni pionirji, saj nenehno izumljajo nove načine kako se izogniti prometnim gnečam (kot so na primer nenehno menjavanje pasov, vožnja po zelenici,…)

Bik

Kadar zagledate voznika, ki ob spuščenih oknih na glas prepeva najnovejši hit, imate najverjetneje opravka z bikom. Ljubitelji narave, ki cenijo majhne užitke v življenju, bodo vztrajali v gostem prometu, saj ne bodo dopustili, da jih prometna konica zaustavi pri njihovem namenu, da se odpravijo v svojo lokal na drugem koncu mesta samo zato, da si lahko privoščijo kozarec svojega najljubšega vina ali kave. Čeprav čakajo do zadnjega s plačilom, nikoli ne bodo dopustili, da njihov jekleni konjiček ni pravočasno registriran.

Dvojčka

Opravljanje več stvari naenkrat in pogovarjanje po telefonu med vožnjo (upamo, da pri tem uporabljajo prostoročno telefoniranje). Dvojčki so najboljši sopotniki na daljših vožnjah, saj pogovor z njimi nikoli ni dolgočasen, njihove radovednost in radoživost pa enaka tudi po več sto prevoženih kilometrih po ravni cesti.

Rak

Zanj je značilno besnenje, ko jih nevarno prehiti nepotrpežljiv voznik, kar jih vodi v to, da sledijo temu vozniku vse do rdečega semaforja. Samo zato, da mu lahko pokažejo žugajoč prst in jezne poglede z očitkom zaradi neprevidne vožnje. Raki so sicer po drugi strani eno najbolj srčnih nebesnih znamenj, zato so na cesti še posebej previdni in ne bodo nikoli povozili živali, saj imajo najboljšo oceno varnosti.

Lev

Radi imajo pozornost, zato so njihove registrske tablice pogosto inovativne kot tudi ostale nalepke na avtu. Večino časa preživijo na prehitevalnem pasu, kjer vodijo karavano ljubiteljev hitrosti. Po naravi so vodje, uživajo v pozornosti drugih, radi se igrajo in zabavajo. Cenijo odzivno publiko, saj so zabavljači – tudi ko v sprejemnici čakajo na menjavo olja. Levi se nikoli ne bodo skušali z govorjenjem izmuzniti kazni za prometni prekršek. Čeprav so izjemno srčni in topli ter imajo zato vse predispozicije, da bi policista znali pregovoriti v zmanjšanje kazni, NIKOLI namreč ne bodo priznali, da so v zmoti.

Devica

Vsakič ko na bencinski črpalki napojijo svojega jeklenega konjička, ne pozabijo umiti tudi okna. Z veseljem to storijo tudi na sosednjemu vozilu na črpalki, da le prejmejo potrditev s strani druge osebe…in da pomirijo svoje živce, ki jih razburijo majhne pikice umazanije na steklu in armaturi. Osebe, rojene v znamenju device, so pravi perfekcionisti, zato obvladajo parkiranje svoje avta z natančno matematično kalkulacijo, pri čemer je avto iz vseh strani enakomerno oddaljen od vseh avto in roba pločnika. Zaradi osredotočenost na podrobnosti bo njihov prtljažnik vedno popolno organiziran in urejen.

Tehtnica

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste med vožnjo ali sprehodom s psom opazili, da vam voznik mimoidočega vozila navdušeno mahal in vas prijazno pozdravil? Potem ste imeli pravkar srečanje s tehtnico. So dobrodušni in družabni, zato jim nikoli ni problem deliti cesto s kolesarji ali rolkarji. Naredili bodo vse, da bodo v vsaki situaciji diplomatski in ohranili harmonijo ter pravičnost, tudi na cesti, tako da je divjanje na cesti pri njih redek pojav. Sprejemanje odločitev je pri njih težko opravilo, zato nikoli ne bodo sprejeli odločitev o nabavi novih pnevmatik brez da bi sprejemnika vprašali 15 različnih vprašanj o pnevmatikah ter obenem še poklicali svojega partnerja/partnerko za mnenje.

Škorpijon

Dobro opazujejo okolico, zato vedno vedo, kateri voznik bo zamenjal vozni pas, še predno nakažejo s smerokazom. So najbolj strastno nebesno znamenje, zato jih boste globoko prizadeli in užalili, če se jim ne boste zahvalili, ko vas bodo spustili pri menjavi voznega pasu.  Tudi ko stojijo v neznansko dolgi vrsti za avtomobilsko zavarovanje ali v gneči na cesti, se ne bodo pustili premagati. Radi imajo avtomobile z močnimi motorji.

Strelec

Ko vas strelec zadnjo sekundo vpraša ali bi šli danes z njim na izlet z avtom, morate obvezno odgovoriti »SEVEDA!«. Njihov svobodni duh je vedno pripravljen za nove dogodivščine, radi širijo svoja obzorja ter osvajajo nove ceste s svojim avtom. Obenem imajo ekstravaganten okus, zato ne bodo zadovoljni, če bo ta izlet vključeval prenočitev v kakšnem starem, zanikrnem hotelu. Strelci niso pesimistični, zato jih tudi čakanje v koloni ne more spraviti v slabo voljo.

Kozorog

Natančno se držijo omejitev hitrosti na cesti, čeprav zamujajo na letališče. Ko imajo kozorogi postavljen cilj v mislih, premorejo neverjetno odločnost in potrpežljivost za dosego le-tega. Zaradi previdne vožnje redko prejmejo kazen zaradi prekoračitve hitrosti, redno in vestno plačujejo tudi parkirnino.

Vodnar

Njihova dobrodelna in humanitarna narava jim omogoča, da so zmožni v cestnem zamašku dojeti, kako je vsak voznik pravzaprav del večjega organizma (imenovanega promet), ki se premika kot celota v isti smeri. Prijazni in ustrežljivi so vedno pripravljeni narediti vse za splošno dobro. Vendar jih nikakor ne omejujte pri temu kaj lahko počnejo, mislijo ali kako vozijo. Njihovi osebnosti najbolj ustreza električen avto. Vodnarji danes vozijo tisto, kar bodo drugi šele jutri.

Ribi

Za njih je značilno dnevno sanjarjenje med ujetostjo v cestnem zamašku. Nikoli se ne bodo borili za parkirišče v centru mesta. Še več, v kolikor bodo dobili občutek, da je za nekom naporen dan, mu bodo celo pomagali pri parkiranju in ga usmerjali, da ne bo poškodoval svojega (ali tujega) vozila. So najbolj nesebično in čustveno nebesno znamenje in takšni so tudi na cesti.

Click to comment

popularno

To Top

 

.