Ganljivo

Rojen v 27 tednu. Sestra je videla trpljenje in naredila nekaj, kar nihče drug ni mogel…

Bil je manjši kot dlan…

Sarah in Trevor Topilko sta pričakovala svojega prvega otroka. Na žalost so med nosečnostjo nastopile težave. Sarah je razvila sindrom HELLP, ki vodi do odpovedi organov. Takoj so jo spravili do intenzivne nege. Niso tretirali le nje, ampak tudi njenega še nerojenega sina.

Zdravnik se je odločil, da je čas za predčasno rojstvo. Connor se je rodil v 27. tednu starosti. Tehtal je le 900 gramov. Bil je manjši kot mamina roka. Z vsakim dihom se je boril za svoje življenje. Ko je Sarah prvič videla otroka, se je zlomila.

 

“K mojemu otroku so me pripeljali z vozičkom, saj sem še vedno bila preveč šibka, da bi sama prišla do njega. Edino, kar sem lahko storila je to, da sem stala poleg svojega sinčka pri inkubaturju. Ko sem ga videla, so mi kolena padla skupaj. Takrat sem padla. Dobro, da je z mano bila sestra in mi je pomagala vstati. Sestra Gwenn ONeill skrbi za te otroke kot, da bi bili njeni. ”

 

Gwenn ima veliko srce. Videla je, da Connorju ni dobro prav nobeno oblačilo, ki jo dobi v bolnišnici saj je enostavno premajhen. Odločila se je, da mu bo nekaj sešila. Sešila mu je oblačilo, ki mu je bilo dobro in v katerem mu je bilo toplo. Počasi je Connor bil dovolj močan in so ga odpustili iz bolnišnice. Leta so minevala, družina Topilko pa ni pozabila, kaj je sestra Gwenn naredila za njih. Odločili so se ji zahvaliti.

 

Presenetili jo bodo v bolnišnici. Mali Connor je bil glavna vloga. Ko so prišli v bolnišnico ji je dal rože in čokolado, ki so tehtale 900g kot majhen Connor. “Vse kar počnem tukaj delam s srcem in dušo. Družinam dam moje srce, vse pa se mi vrne…” Ko bi le bilo več takih ljudi na svetu… Delite zgodbo Gwenn in malega Connorja s prijatelji…

Komentiraj


Popularno

Domov