Ganljivo

Rottweilerji so začeli teči v isto smer, da bi rešili 80 letno žensko!

Rottweilerji imajo pogosto slab sloves agresivnih psov. Ampak v resnici so zelo ljubeči psi, zaščitniški in imajo res dobro srce . Ta zgodba je tudi dokaz!

V čudovitem mestu Cheltenham, Anglija , je živela dama v starosti 80 . Kot ponavadi, je zapustila svoj dom, da bi šla na sprehod … ampak ta dan, je želela prečkati polje in je padla! Nesreča, ena od njenih nog, se ji je zataknila za grm . Ona se ni mogla premikati, saj jo je že ob vsakem majhnem gibu, zelo zabolelo.

Ležala je na polju, daleč od tega, da bi jo lahko, kdo videl s prostim očesom in začelo se je temniti.

 

Okoli enih zjutraj , človek z imenom David Malt pride ven,da bi sprehodil svoje 4 rottweilerje .Čeprav je David vedel, da so njegovi psi neškodljivi, se je vedno bal , da ga dobijo, zaradi psov, ki imajo slab sloves. Zato je na sprehode hodil ponoči. Hodil je na zapuščeno območje, kjer so lahko psi tekali in se prosto gibali,ne da bi kogar koli motili.

 

 Toda, ko je prišel s psi ven , so se začeli obnašati zelo čudno! Vsi štirje so začeli teči v isto smer!

 To nepričakovano vedenje psov, ga je presenetilo. Bil je prepričan, da so se spustili na lov za glodalci ali ptico!

Ampak, ko je prišel za njimi, David ni mogel verjeti svojim očem: Psi so se gnetli okoli stare gospe, ki je tam obtičala za skoraj 15 ur ! Inteligentni kot so, in ji niso mogli pomagati, ampak  so polizali njen obraz, bolj kot pozitivno gesto , kot da bi hoteli reči, da je vse dobro!

” To je noro, psi so čutili, da je nekdo v nevarnosti in so mu rešili življenje. Brez njih bi ta ženska preživela celo noč zunaj. In jaz mislim, da se ona sama nebi rešila!  “Pove Lana Martenovica” lastnica matere teh štirih psov.

 

David je takoj poklical rešilca, da bi staro damo odpeljal v bolnišnico, zaradi tega, ker je bila v šoku  ! Lahko bi umrla, če je psi nebi našli.

To reševanje je rottweilerjem prineslo boljši sloves. Večina ljudi ima te pse še vedno za agresivne. Toda v resnici so rottweilerji zelo zaščitniški in zelo ljubeznivi!

Zdaj moramo prenehati misliti, da so rottweilerji nevarni ! Vsakdo ve, da je vse odvisno od vzgoje! Ni slab pes, ampak so le slabi gospodarji!

Če tudi vi mislite, da so tile rottweilerji lepe živali, vas prosimo, da delite to lepo zgodbo!

Komentiraj


Popularno

Domov