Zanimivo

S tem enostavnim načinom je v treh letih privarčevala za stanovanje!

Na socialnih omrežjih je Novozelandčanka Cherie Howie delila enostaven trik, s katerim je v le treh letih privarčevala za celo stanovanje.

Seveda je to možno, če imate dobro plačo. S slovenskimi 600 evri se boste verjetno lahko, z nami vred, le obrisali pod nosom, vseeno pa je tale trik zelo zanimiv, prihranite lahko vsaj nekaj denarja, katerega boste lahko kasneje pametno porabili.

Leta 2015 je kupila stanovanje v Aucklandu, za katerega, je varčevala le tri leta: “Mama me je naučila na ta način organizirati porabo denarja,” v svojem planu pa je izpustila stroške za avtomobil, katerega nima in kateri nam Slovencem očitno še bolj zmanjša možnosti za varčevanje.

Gospodična je mnenja, da je potrebno zalužen denar razdeliti na tri različne račune.

Prvi je račun za tako imenovane režijske stroške, kot je stanarina, prevoz, tedenske žepnine in podobno.

Na drugi račun je potrebno prenakazati denar, ki ga načrtujete za frizerja, nakup oblačil in obutve, darila, zdravila, kozmetiko in drugo, na tretji račun pa je potrebno prenakazati denar, ki ga želite privarčevati.

Novozelandčanka poudarja, da je zelo pomembno, da se disciplinirano držite načrta in da za posamezne izdatke ne trošite več denarja, kot ste si splanirali.

“Ne podležite skušnjavi, da bi z enega na drugi račun prenakazovali denar, več porabili za kozmetiko ali hrano. Pomembno je, da se držite tistega, kar ste si sami zadali,” svetuje. Jasno, v prvi vrsti je pomembno, da človek mesečno zasluži dovolj, da si lahko privošči tri ločene račune in nekaj denarja, ki bi ga lahko dajali na stran.

Boste preizkusili njen nasvet? Morda pa boste prihranili za kakšen lep družinski dopust. če že ne za novo stanovanje

Komentiraj


Popularno

Domov