Zanimivo

Zapis, ki si ga morate prebrati … ”Sram me je, da sem del javnega sektorja”

V javnem sektorju so v sredo ”štrajkali”, zato se je marsikje delo ustavilo, tudi zaposleni v državnem odboru so se tako odločili, tistega dne namreč ni bilo seje.

Zanimivo je da stavkajo v sektorju, kjer so plače že sedaj dovolj velike. Na socialnih omrežjih se je kot virus razširil ta zapis poslanca Matjaža Kosija, ki tudi sam dela v javnem sektorju.

Zapisal je:

Ob prihajajočih stavkah me je sram, da sem del javnega sektorja. Po tovarnah se delavci ubijajo za 620 eur na mesec, uslužbenci v veliko bolj lagodnih službah po pisarnah, šolah itd. pa bodo stavkali, ker njihove službe niso primerljive z zdravniškimi??? Pa saj ne rešujete zivljenj, če izdajate pasoše, učite otroke, prirejate kulturne prireditve itd.

Zato imeti 1600 eur/neto napram delavcem v tovarni za 620 neto? Pojdite v gospodarstvo, začnite svoj biznis in privoščili vam bomo tisoče eurov na mesec, ne pa izsiljevati kot razvajen otrok več samo zato, ker ima sosed več. Tako ne bomo nikoli dvignili povprečne plače za vse Slovence, če bodo ti sindikati prali možgane delavcem v javnem sektorju in vzpodbujali lažni občutek neenakosti. Ko se nekoga preplačuje, potem ta denar nekje manjka.

Z njegovimi besedami se strinja večina Slovencev, če podpirate to izjavo, jo delite naprej, med svoje prijatelje in družino. Hvala.
Komentiraj


Popularno

Domov