Ganljivo

Sin mu je umiral po hudi prometni nesreči. Potem pa je oče ugotovil, kdo je bil ta zdravnik.. Začel je jokati!

Neverjetna zgodba, ki vam jo danes predstavljamo, nas lahko nauči marsikaj. Nikoli ne smemo prehitro do zaključka, pa naj je še tako težko.

Zgodba se začne, ko zdravnik prihiti v bolnišnico in priteče v operacijsko sobo, kjer je operacijo čakal mladi fant, ki je bil udeležen v hudi prometni nesreči.

Zdravnik je imel prost dan, po klicu pa se je takoj prikazal v bolnišnici, kjer pa je med potjo v operacijsko sobo srečal jeznega očeta poškodovanega fanta:

”Kje pa hodiš tako dolgo časa?! Ne veš, da je življenje mojega sina v hudi nevarnosti? Nimaš nobene odgovornosti?!”, ga je jezno vprašal oče.

Zdravnik se mu je nasmehnil in rekel: “Oprostite, nisem bil v bolnišnici, ampak prišel sem takoj kot sem lahko in sedaj si želim, da bi bili tudi vi mirni, da lahko začnem s svojim delom.”

Moški mu je besno odgovoril: ”Pomirim naj se?! Kaj pa če bi v operacijski sobi bil tvoj sin?! Kako bi se pomiril?

Zdravnik je ostal miren in jeznemu očetu odgovoril:  Naredili bomo vse kar je v naši moči, tudi vi pa bi morali moliti za svojega sina.”

Operacija je trajala nekaj ur, zdravnik pa je iz operacijske sobe prišel vidno zadovoljen. Očetu je sporočil pozitivne novice: ”Hvala bogu, vaš sin je rešen”

Takoj zatem je stekel iz bolnišnice, še prej pa je očetu povedal, da se naj za več informacij obrne na medicinsko sestro.

Oče je medicinsko sestro nato vprašal: “Zakaj je tako aroganten? Ni mogel počakati nekaj trenutkov, da bi mi povedal kakšno je stanje mojega sina?”

Sestra mu je s solzami v očeh odgovorila: “Njegov sin je preminil včeraj, sedaj pa je odhitel na njegov pogreb. Bil je v mrzliški vežici, ko smo ga poklicali. Sedaj ko je rešil življenje vašemu sinu, se lahko mirno poslovi tudi od svojega.”

Se je zgodba tudi vas dotaknila? Res nas lahko veliko nauči. Delimo jo naprej, naj si jo preberejo še prijatelji in vaša družina.

Komentiraj


Popularno

Domov