Zanimivo

Službe, za katere morda niste vedeli, da obstajajo!

 Nekatere službe (predvsem v tujini) so tako nenavadne, da zahtevajo prav posebne veščine.

Na spletni strani boredpanda so zbrali deset poklicev, ob katerih marsikdo najbrž zavije z očmi. Zraven so pripisali predvideni zaslužek v funtih.

1. Ogrevalec postelje

Skrbi, da so postelje v hotelih tople za goste. Nosi posebno opremo – higiensko spalno obleko. Letni zaslužek je 16.000 funtov.

2. Človek, ki stoji v vrsti

Če se vam ne ljubi stati v vrsti, lahko za 20 funtov na uro najamete nekoga, ki bo v vrsti stal namesto vas. Letni zaslužek je 12.000 funtov.

3. Potapljač za golf žogicami

Nekdo mora na golf igriščih potegniti iz vode žogice, ki zaidejo tja. Na povprečen dan potapljač lahko nabere okoli 4000 golf žogic. Letni zaslužek je 25.000 funtov.

4. Preizkuševalec toboganov

Služba ne zahteva posebnih sposobnosti, razen znanja plavanja in jeklene živce. Preizkuševalec toboganov oceni tobogan glede na to, koliko poškropijo in koliko jim dvigne adrenalin. Letni zaslužek je 20.000 funtov.

5. Lovec na “kul”

Spremljanje in napovedovanje trendov je velik posel. Poizvedovanje, kateri bo naslednji velik trend, lahko prinese veliko denarja. Letni zaslužek je 25.000 funtov.

6. Inšpektor za čips

Kakovost je ključna pri čipsu, zato morajo inšpektorji odstraniti vsak čips, ki je preveč spečen ali nenavadno oblikovan. Letni zaslužek žal ni znan.

7. Okuševalec čajev

V tej službi posameznik spije do 300 skodelic čaja na dan in pogosto potuje po svetu, kjer zbira različne vrste čaja. Usposabljanje, da lahko razloči okuse, traja pet let. Letni zaslužek je 25.000 funtov.

8. Okuševalec hrane za živali

Okuševalec povoha in poje hrano za živali, najpogosteje gre za pasjo hrano. Njegova naloga je ugotoviti, ali so sestavine in okusi v ravnovesju. Letni zaslužek je 20.000 funtov.

9. Odplakovalec odtočnega kanala

Ni najbolj prijetna služba, a nekdo jo mora opraviti. Odplakovalci poskrbijo za zamašene kanale, ki jih po navadi povzročijo olja in maščobe pri kuhanju. Počisti tudi okoli 80.000 zamašenih kanalov na leto. Letni zaslužek je 45.000 funtov.

10. Iskalec omemb blagovne znamke

Uslužbenec nadzira, kje na družbenih omrežjih se pojavi ali omeni neko blagovno znamko. Letni zaslužek je 60.000 funtov.

Click to comment

popularno

To Top