Tehnika

ŠOKANTNA raziskava o nevarnostih mikrovalovke, jo še uporabljate?

Že dolgo je znano, da uporaba mikrovalovke lahko zelo škoduje zdravju, v novih raziskavah uporabo le te znanstveniki odsvetujejo!

Profesor Hans Ulrich Hertel se je že leta 1991 lotil poglobljene analize vpliva mikrovalovne pečice na človeško telo in prišel do šokantnih spoznanj. Čeprav je opravil precej majhno raziskavo, pa je ta razkrila, da valovi iz mikrovalovne pečice spremenijo sestavo krvi, natančneje nivo hemoglobina in nivo holesterola, kar lahko vodi v številne bolezni: težave z moškimi ter ženskimi hormoni, različne oblike raka in podobno..

Hertel je odkril presenetljivo povezavo med količino sevanja v mikrovalovni pečici, ki mu je bila izpostavljena določena hrana, ter razvojem bakterij pri ljudeh, ki so to hrano zaužili. Z objavo teh raziskav je stopil na prste proizvajalcem malih gospodinjskih aparatov, ki so ga celo tožili zaradi posredne antireklame.

Tudi ostale raziskave so prišle do podobnih ugotovitev: hrana, pogreta v mikrovalovni pečici, izgubi številne vitamine in minerale, še posebej pa je nevarno segrevanje jedi v plastični foliji, kar škodljivo spremeni kemijsko sestavo. Redna uporaba mikrovalovne pečice naj bi povzročala možganske poškodbe, škodljivo pa naj bi bilo tudi segrevanje tekočine (mleko, voda ipd.), saj zavre pod vplivom precej višje temperature, kot pa ji je izpostavljena na štedilniku.

Sprašujemo se ali je pokovka, narejena v mikrovalovni pečici, res rakotvorna, česar pa do sedaj ni potrdila še nobena raziskava. Številni strokovnjaki poudarjajo, da sevanje v mikrovalovni pečici ni nevarno samo po sebi, ampak bi morala biti vsaka pečica pred začetkom prodaje natančno pregledana, saj nizko frekvenčni žarki menda niso nevarni.

Prav tako številni zatrjujejo, da je nevarna zgolj dolgotrajna, vsakodnevna uporaba mikrovalovne pečice, medtem ko občasno segrevanje ne škoduje. Vendar, če je ne smemo preveč uporabljati, kaj ni to že dokaz, da očitno ni nenevarna?

Res pa je tudi, da so navadno vse na pol pripravljene jedi, z izjemo tistih, ki jih le pogrejemo v mikrovalovni pečici, že same po sebi precej nezdrave in polne konzervansov. Težko je izvedeti pravo resnico, dejstvo pa je, da ljudje na žalost jemo vse več predelane, hitro pripravljene hrane in vse manj biološko neoporečne in domače, ki je zagotovo bolj hranilna.

Ko pa kombiniramo takšno hrano z uporabo mikrovalovke, pa mislimo da je vsem jasno kaj to pomeni na dolgi rok.

Komentiraj


Popularno

Domov