Zanimivo

SRAMOTA: Poglejte, kaj je zavarovalnica storila slovenskim poškodovanim gasilcem!

Zavarovalnica noče izplačati odškodnine trem, gasilcem, ki so se poškodovali v hudi nesreči, ko so šli na intervencijo.

Štirje gasilci Poklicne gasilske enote Celje so se 26. novembra 2015 poškodovali.  Na intervenciji pod mostom na Čopovi ulici v Celju je zagorela večja količina odpadnega materiala.

Med gašenjem je ogenj poškodoval plinski vod, ki je napeljan pod mostom, zato je prišlo do uhajanja plina. Vzbuh plina je poškodoval štiri gasilce, ki so jih morali prepeljati na zdravljenje v celjsko bolnišnico. Med njimi je bil tudi vodja izmene Aleš Gradišnik , ki je kolegom pomagal iz predora pod mostom. Gasilci so pri tem utrpeli hude opekline glave in rok.

Fotografija je simbolična

Omenjeni gasilci, ki so se poškodovali so sedaj od zavarovalnice prejeli odgovor glede izplačila odškodnin. Zavarovalnica jim je izplačilo odškodnine zavrnila, svojo odločitev so obrazložili z besedami, da bi morali biti pri svojem delu bolj previdni.

Gasilci so pri svojem delu izpostavljeni številnim nevarnostim in pogosto tvegajo svoja življenja, povdarjajo v Združenju slovenskih poklicnih gasilcev, ki se bo v sredo odzvalo na odločitev zavarovalnic.

Še ena sramota za celotno našo državo. Delimo naprej, naj čimveč ljudi vidi, kaj so jim storili in da poškodovani gasilci pridejo do odškodnine, ki jim pripada.

Komentiraj


Popularno

Domov