Narava

Ste razdražljivi? Prihaja super krvava modra Luna!

Če v teh dneh čutite nenavadno napetost, ste razdražljivi in imate težave v sporazumevanju z drugimi, je razlog za to najverjetneje v prihajajoči super krvavi modri Luni.

V sredo, 31. januarja se bo zgodil prvi iz serije letošnjih Luninih mrkov, ki bo poseben v več pogledih in ga boste zlasti tisti bolj občutljivi na Lunine pojave močno občutili ali pa ga že občutite v teh dneh.

Zakaj tokratnemu mrku astronomi pravijo super krvava modra Luna?

Super Luna je tista, ki se pojavi najbliže Zemlji in zato še posebej močno sveti. Modra Luna je tista polna Luna, ki se pojavi že drugič v enem mesecu. Prva letošnja je bila 2. januarja. “Krvava” pa bo sredina Luna zato, ker bo mrknila – zašla bo v Zemljino senco, česar sicer pri nas ne bomo mogli videti, pri tem pa bo dobila rahel rdečkast pridih.

Po napovedih astrologov bo v času super krvave modre lune posebno povečana psihična občutljivost. Ljudje bodo hitro postali utrujeni in občutljivi za vsakršno, tudi dobronamerno kritiko. V tem času se je zato pametno izogniti razčiščevanju zadev v odnosih, saj lahko hitro pride do prepirov in nesporazumov, ter sklepanju pomembnih dogovorov, saj lahko pride do napačnih interpretacij dogovorjenega.

Super modra krvava luna je kombinacija modre lune – druge polne lune v koledarskem mesecu – ki se pojavi ob istem času kot super luna – ko je luna v perigeju približno 14% svetlejša od običajne, in krvave lune – trenutek med luninim mrkom, ko Luna v senci Zemlje prevzame rdečkasto obarvanost.

To je redka kombinacija, ki se je nazadnje zgodila leta 1866.

Komentiraj


Popularno

Domov