Zanimivo

Ste vedeli katere so prednosti, če spite na levi strani?

Kaj se zgodi, če spite na levi strani?

Vsi vemo, koliko ur spimo in koliko ur je dovolj. Morda niste vedeli, da je količina spanja ni glavna, kakovost je prav tako pomembna. V zadnjem času se je pokazalo, da položaj, v katerem spimo vpliva na naše ure počitka .

Nedavne študije so pokazale, da spanje na levi strani telesa izboljša naš spanec in zdravje. Ta hipoteza o našem spalnem položaju izvira iz starega tradicionalnega sistema medicine v Indiji: Ayurveda.

Ta teorija drži, da spanje na naši levi strani, izboljšuje prebavo, težave s hrbtenico in delovanje srca, v skladu z delitvijo našega telesa. V nadaljevanju bomo opisali prednosti spanja na levi strani. Toda ne pozabite: pri nekaterih resnih zdravstvenih težav, se morate vedno posvetovati z zdravnikom .

Izboljšuje prebavo

Spanje na levi strani telesa je najboljše za vašo prebavo, saj je vpliv težnosti pomaga , na celoten proces. 

Pomaga limfnemu sistemu

 

Leva stran telesa je prevladujoči del limfnega sistema, tako spanje na tej strani prispeva k filtriranje odpadkov in tekočine skozi bezgavke .

Prednosti za srce

Spanje v tem položaju pomaga pri zniževanju krvnega tlaka, saj teža omogoča pretok skozi aorto. To je razlog, zakaj mnogi zdravniki želijo, da nosečnice spijo na levi strani za izboljšanje delovanja srca.

 

Dobro za nosečnice

Med drugimi prednostmi, spanje na levi strani pomaga izboljšati cirkulacijo skozi plod in ledvice. Prav tako lajša bolečine v križu, pomaga pretok krvi v maternico in preprečuje, da pritiska na jetra .

Zmanjšuje zgago

List Clinical gastroenterologijo je pokazala, da spanje na levi strani telesa zaradi učinkov teže, zmanjšuje simptome gastroezofagealne refluksine .

Izboljša delovanje vranice

Vranica je organ, pristojen za uničevanje starih krvnih celic, ki proizvajajo nove celice in tako ustvarja novo zalogo krvi. To telo je del limfnega sistema in zagotavlja imunost na telo.

Stavim, da boste nocoj spali na levi strani telesa!

Komentiraj


Popularno

Domov