Recepti

Super ideje: Kako še drugače uporabiti model za ledene kocke!

Nore ideje, kako model za ledene kocke uporabiti še za kaj drugega kot za led!
Zakaj bi model za ledene kocke uporabljal samo za … led? Za vas smo pripravili še nekaj hudih idej, kako še drugače uporabiti ta gospodinjski pripomoček, ki največ dela opravi ravno v toplejših dneh, sploh pa pride prav za kakšen piknik.

1. Kavne kocke 

Si za ledeno kavo? Ok, lahko bi sicer v svoj najljubši kavni pripravek preposto vrgel nekaj kock ledu, ampak ko se led stopi, kava postane preveč vodena. Če se raztopijo kavne kocke, tvoja kavica ne bo le ledena, temveč tudi bolj polnega, kavnega okusa.

2. Mini suši

Ti je ostalo nekaj riža, sveže ribe in zelenjave? Pripravi mioni sušije, ki so odlična ideja za hiter prigrizek, ko dobiš nenapovedane obiske.3. Kocke z Aloa vero

V model za ledene kocke preprosto vlij aloa vera gel in pospravi v zamrzovalnik. Če te bo opeklo sonce, ti bodo v pomoč te hladilne kocke in nikoli več ne boš pomislil na mazanje z jogurtom.4. Sadni in zelenjavni pirejčki

Zmisaj sadje ali zelenjavo in napolni modelčke. Tako bodo vedno pri roki za tvoje najljubše smutije ali hitro in zdravo osvežitev namesto sladolednih pregreh.

5. Čokoladne kocke

Čokoholiki, pozor, tole je super ideja za hitro čoko pogostitev z mlekom, lahko pa se poigraš še kakšnim likerjem in sebi ter svojim najbližjim pripraviš sladko alkoholno popestritev s čokoladnimi kockami.

6. Kocke za mojito

Za vroče petkove večere, kose prileže osvežilni koktejl kot je na primer znani mojito, bodo prav prišle kocke s stisnjeno limeto in koščki mete. Tako bo del sestavin vedno pri roki, potrebuješ le še rum in rjavi sladkor.

7. Kocke z najljubšim vinomS partnerjem nista uspela spiti do konca buteljke, ali pa imata rada sangrijo? Nič lažjega, natoči nekaj decilitrov najljupše kaljice v modelček za kocke in si privošči ledeno hladno vino ob visokih temperaturah.

8. Ledeni poljubi lubenice

Nareži lubenico na majhne koščke in položi v modelčke, tako bo hladna osvežitev vedno pri roki. POdobno lahko narediš z banano in melono.
9. Jagode in čokolada 

“… ne razmišljaj, ko si mlada.” V modelček zlij stopljeno čokolado, na vrh pa položi polovico jagode. Položi za dve uri v hladilnik in občuduje prekrasno obliko svoje ledene jagodne čokolade. 🙂10. Zamrznjen jogurt

Zadnja leta je tudi v Sloveniji močno popularej zamrznjen jogurt, oziroma kot mu pravijo v tujini fro-yo (o.p. angleško, frozen yogurt). Lahko si pripraviš zamrznjeno različico, ali pa na tak način preprosto shraniš jogurt, ki je tik pred pretekom roka uporabe in mu tako podaljšaš življenjsko dobo.

11. Dekorativne ledene kocke z rožicami 

Želiš popestriti bovlo s šampanjcem in impresionirati goste na nedeljskem pikniku? V modelčke nalij vodo in v vsak razdele dodaj eno cvetlico. Ko voda strdi, napolni posodo z ledom in vanjo daj steklenico penine. Gostje bodo očarani.

.
Click to comment

popularno

To Top