Zanimivo

Ta punca je iskala bogatega moža. Odgovor, ki ga je dobila od bogatega bankirja, vas bo šokiral!

Dekle, ki se je na enem tujem forumu prijavila kot “Lepa gospa”, je pustila naslednje pismo:

V celoti bom iskrena. V tem letu sem napolnila 25 let, zelo sem lepa, imam stil in dober okus. Želim se poročiti s fantom, ki zasluži 500.000 $ letno ali več. Morda mislite, da sem pohlepna, vendar letni zaslužek v višini 1 milijon dolarjev v New Yorku pomeni, da pripadate samo srednjemu razredu. Moja zahteva ni velika. Ali kdo na tem forumu zasluži toliko?

Ali so vsi poročeni? Želela sem vprašati, kaj storiti, da se poročim s tako bogato osebo? Med tistimi, s katerimi sem šla ven, je fant zaslužil največ 250.000 $ na leto. In za nekoga, ki želi živeti v luksuznem stanovanju v območju v zahodnem New Yorku, to ni dovolj. Zato bi rada prosila vse bogate ljudi na tem forumu, da odgovorijo na nekaj vprašanj:

1. Kje lahko najdem najbolj bogate neporoče moške? (Prosim, navedite imena restavracij, barov, fitnesov)

2. Na katero starostno ciljno skupino naj ciljam?

3. Zakaj je večina bogatih povprečnega videza?

4. Spoznala sem nekaj deklet, ki niso bila precej zanimiva, a so se bogato oženila. Kako?

5. Kako se odločite, kdo bo vaša punca in kdo vaša žena?

In tukaj je odgovor bogatega bankirja in lastnika podjetja. Seveda tega ni pričakovala.

Spoštovana gospa,

Prebral sem vašo objavo z velikim interesom. Mislim, da je veliko deklet, ki jih zanimajo odgovori na vaša vprašanja. Dovolite mi, da analiziram položaj kot profesionalni vlagatelj. Moj letni dohodek je nekoliko večji kot 500.000 $ na leto, kar ustreza vašim zahtevam, zato upam, da vsi verjamejo, da tukaj ne zapravljam časa kar tako. S strani poslovneža je slaba odločitev, da se poročim z vami. Odgovor je zelo preprost … Naj vam razložim!

Vse postavite na stran, vse kar v bistvu želite storiti je, da ponudite “lepoto za denar”: oseba A daje lepoto in oseba B plača za to, kar se vam zdi prav! Vendar pa obstaja težava – tvoja lepota bo zbledela, a moj denar ne bo izginil kar tako. Dejstvo je, da se bo moj dohodek iz leta v leto povečeval, vendar ti ne moreš biti lepša iz leta v leto. Torej, če pogledamo iz strani ekonomije, jaz dajem dobiček, a ti daješ nekaj, kar izgublja vrednost. Če je lepota vse kar imaš, se bo s časoma manjšala njena “vrednost” in bo celo popolnoma izginila. Glede na pogoje, ki jih imamo v Wallstreet-u, ima vse, kar je na trgu, svoj položaj, tako imenovani “trgovski položaj”. V tem primeru je to dobivanje s tabo. Če vrednost tega, kar prodajamo, pada, bomo to prodali in nikakor tega ne bomo dolgoročno ohranjali.  Enako velja za poroko, ki ste jo ponudili. Morda se sliši kruto, ali pametna je odločitev, da se vse, čigar je vrednost nagnjena k amortizaciji, proda ali zakupi.

Vsakdo, ki ima 500.000 dolarjev na leto, ni bedak – morda bomo šli ven skupaj z vami, vendar vas ne bomo nikoli poročili. Svetoval bi vam, da pozabite na poroko z bogatim tipom. Mimogrede, bolje da si določite svoj cilj, da postanete bogat človek in zaslužite teh 500.000 $. Imate večje možnosti, kot da bi našli bogatega norca!

Upam, da vam je ta odgovor pomagal.

S spoštovanjem,

J.P.Morgan

Komentiraj


Popularno

Domov