Zanimivo

“Tako izgleda pravi nujen primer”: medicinski tehnik je objavil fotografijo, da bi utišal nestrpne paciente!

Medicinski tehnik iz Nemčije je na Facebooku objavil fotografijo, s katero je želel pokazati pacientom, kako izgleda “pravi nujen primer”.

Medicini tehnik Kay Müller je, potem ko mu je prekipelo zaradi pacientov, ki na urgenco prihajajo brez pravega razloga, objavil fotografijo popolnoma razmetane in krvave urgentne ambulante.

Fotografijo je pospremil z besedami: “Spet sem na urgenci imel pacienta, ki je spraševal, zakaj čaka že dve uri. (10 minut) Rad bi mu pokazal to fotografijo.” Moški naj bi sicer dejal, da ga muči nekakšen prehlad, Müller pa verjame, da bo njemu in številnim podobnim s fotografijo pokazal, kako lahko njihov ‘nujni primer’ počaka.

“Oprostite zaradi izražanja, vendar lenoba in pomanjkanje neodvisnosti so pri ljudeh resnično strašljivi. Sprašujem se, koliko takšnih ljudi lahko najde pot do najboližje urgence, ne pa tudi do svojega družinskega zdravnika,” se je vprašal nemški medicinski tehnik.

Verjetno bi se nad fotografijo lahko zamislili tudi številni slovenski pacienti, ki glede na podatke urgentnih centrov ne potrebujejo nujne pomoči oz. niso življenjsko ogroženi, pač pa vidijo v obisku urgence možnost za hitrejšo obravnavo in diagnostiko.

 

Komentiraj


Popularno

Domov