Recepti

Vsak dan jejte teh 5 plodov in vaš trebuh se bo začel “topiti”!

Bi se radi znebili trebuha? Potem na vaš jedilnik postavite ta živila! 

Ti sadeži so bogati z antioksidanti, vlakninami in flavenoli, posledično pa zaslužni za ohranjanje vitke postave in topljenje maščobe.

Borovnice

Borovnice so bogate z antociani, flavenoli, ki preprečujejo kopičenje odvečnih kilogramov. Poleg tega borovnice vsebujejo kopico antioksidantov in podaljšujejo občutek sitosti.

Jabolka

Tako kot borovnice, so tudi jabolka bogata s flavenoli in vlakninami. Še posebej zdrava so, če jih pojeste z olupkom, saj boste na ta način v telo vnesli več vlaknin in antioksidantov, hkrati pa kontrolirali krvni sladkor. Posledično se vam bo zmanjšal apetit, ne boste več imeli želje po nezdravih prigrizkih in ne boste se prenajedali.

Hruške

Tudi hruške pripomorejo k občutku sitosti. Ljudje, ki redno jedo hruške, manj pogosto posegajo po nezdravih prigrizkih in se ne prenajedajo. Tako kot jabolka, je hruške najbolje jesti z olupkom.

Jagode

Če je le možno, bi morali vsak dan pojesti skodelico jagod – za zajtrk jih lahko kombinirate z jogurtom. Jagode so tudi izredno bogate z vitaminom C, tako kot ostali našteti sadeži, pa vsebujejo malo sladkorja.

Feferoni

Feferoni spadajo med sadeže, čeprav jih velika večina ljudi uvršča med zelenjavo. Če želite izgubiti odvečne kilograme, jih pogumno uvrstite na svoj jedilnik. Feferoni vsebujejo kapsaicin, ki je izredno zdrav za naše telo. Zaslužen je za hitrejše topljenje maščobnih zalog, piše portal.

Ena izmed študij je tudi pokazala, da ljudje, ki jedo pekočo hrano, živijo dlje.

Komentiraj


Popularno

Domov