Ganljivo

Vse se je začelo, ko je imela 12 let: 16-letnica je bila posiljena več kot 43.200-krat!

Karla Jacinto je bila nedolžno 12 letno dekle, ko je mislila, da je spoznala ljubezen svojega življenja.

22-letni trgovec z belim blagom ji je obljubljal vile in gradove, da bi bila njegova princesa, njegova ena in edina.

Mislila je, če bi šla z njim, da bi se izognila slabim razmeram v hiši in bi pobegnila iz majhnega mesta, v katerem je živela. To je bila največja napaka v njenem življenju…

Prepričana, da bo ob njem lahko živela kot v pravljici, je naivna najstnica z 22-letnim šarmerjem pobegnila v Tenancingo, mehiško mesto, ki velja za enega izmed središč trgovine z ljudmi na ameriški celini. V tem mestu imajo največ primerov ugrabitev mladih deklic, ki jih nato pošljejo v druge kraje po državi in na tuje ter jih prisilijo v prostitucijo. Tako je tudi Karla tri mesece po sicer prostovoljnem, a z lažnimi obljubami podprtem begu padla na realna tla in postala prostitutka.

Štela je vse roke, ki so se dotikale njenega telesa

Moški, zaradi katerega je za seboj pustila vse, kar je imela, jo je odpeljal v Guadalajaro, enega največjih mest v Mehiki, in jo prisilil, da je s prodajanjem svojega telesa služila denar zanj. »Delati sem začela ob desetih zjutraj, končala pa ob polnoči ali še pozneje, odvisno, koliko je bilo strank. Nekateri moški so bili povsem brezobzirni in so se mi celo smejali, ko sem jokala, medtem ko so me posiljevali,« se spominja Karla. »Morala sem mižati, da nisem videla, kaj so mi počeli, in se trudila postati imuna na občutke, ki so me ob tem prevevali. A štela sem vse roke, ki so se me dotaknile,« je dejala v enem izmed nedavnih intervjujev. V štirih letih je naštela 43.200 moških, ki so si proti plačilu prilastili njeno telo.

Ko je njen zvodnik nekoč opazil madeže poljubov na njenem vratu, ki ji jih je zadala ena izmed strank dan prej, je povsem znorel. »Z verigo me je začel pretepati po celem telesu. Potem je z mano obračunal še s pestmi in me močno zbrcal, me vlekel za lase, pljuval po meni, celo zažigal mojo kožo s cigaretami, pozneje tudi z likalnikom,« se je grozovitega mučenja spominjala žrtev trgovine z belim blagom.

Ko je nekoč bordel, v katerem je bila prisiljena delati, obiskala policija, je v njeno življenje posijal žarek upanja. Mislila je, da jo bodo policisti rešili iz krempljev brutalnega zvodnika ter ji pomagali, da se vrne domov, a ko je videla, da so možje v modrem med racijo začeli snemati gola dekleta in deklice (nekatere so imele samo 10 let), je ugotovila, da je povsem nemočna, povsem brez glasu.

Predstavniki mednarodnih organizacij, ki se borijo proti trgovini z belim blagom, ocenjujejo, da je v Mehiki vsako leto 20 tisoč novih žrtev trgovine z ljudmi. V sosednjih Združenih državah Amerike kar pet izmed desetih najbolj iskanih trgovcev z ljudmi prihaja prav iz Tenancinga, mesteca z 11 tisoč prebivalci. Izsledki raziskave univerze v Tlaxcali so razkrili, da si kar vsak peti fantek v Tenancingu želi postati zvodnik, ko odraste, kar dve tretjini otrok pa imata vsaj enega sorodnika ali prijatelja, ki se ukvarja s tihotapljenjem ljudi ali zvodništvom.

Rešena pri 16 letih

Karla Jacinto je bila končno rešena krute usode leta 2008 v operaciji, v kateri je šlo za boj proti prekupčevanjem z belim blagom. Takrat je bila stara 16 let. Kljub temu da je bila Karla rešena, pa jo bodo ta štiri leta groza zaznamovala za celo življenje.

Karla je danes stara 25 let. S tem, da deli svojo zgodbo na različnih konferencah in javnih dogodkih, je postala je borka za boj proti trgovini z belim blagom. Maja je svojo zgodbo naslovila na ameriški kongres in s tem pomagala rešiti mnogo življenj.

 

Komentiraj


Popularno

Domov