Zanimivo

Vzela je jabolko, ki ga je dobila na letalu: “Sedaj plačajte 500 dolarjev”!

Potnica na letu iz Pariza v ZDA je jabolko, ki ga je dobila na letalu, shranila v torbo. Ameriška carina ji je brez pardona izstavila kazen! 

Crystal Tadlock grozi 500 dolarjev kazni, ker je za naslednji polet prihranila jabolko, ki ga je pred tem brezplačno dobila kot del obroka na letalu.

Ko je letalo ob koncu prvega leta pristalo v ameriškem Minneapolisu, so ameriški cariniki ob naključni kontroli v njeni prtljagi našli jabolko v plastični vrečki letalske družbe Delta Air Lines. Tadlockova je povedala, da jabolka ni vzela iz vrečke in ga je namesto tega dala v svojo prtljago, da bi ga prihranila za naslednji polet v Denver.

Kazen 500 dolarjev! 

Ko so cariniki med prtljago našli jabolko, je Tadlockova pojasnila, da ga je pred tem dobila od letalske družbe ter carinike povprašala, ali ga mora zavreči ali pojesti. Namesto odgovora so ji izročili plačilni listek za 500 ameriških dolarjev globe. Tadlockova je že napovedala, da se bo obrnila na sodišče.

“Res je žalostno, da mora nekdo doživeti nekaj takega in ga samo zaradi koščka sadja obravnavajo kot kriminalca,” je izjavila.

Ameriška carina dogodka ni želela komentirati, so pa navedli, da je treba prijaviti vse kmetijske pridelke. V letalski družbi Delta Air Lines so v odzivu za ameriško televizijo CBS dejali, da “pozivajo svoje stranke, da upoštevajo carinska pravila”. “Jabolko je bilo del obroka na letalu, kar pomeni, da ga je treba tudi pojesti na letalu,” so še pridali, poroča britanski BBC.

Komentiraj


Popularno

Domov