Tehnika

Zakaj je ta človek 20 let kopal ogromno luknjo ob hiši?

9-letni Miki Tornton je sanjal, da ima svoj bazen, dovolj velik in dovolj globok, da plava brez omejitev. Leta 1992 se je 38-letni Miki, zdaj družinski človek, s svojo družino preselil v Kavington v Tennesseeju. Potem se je odločil izpolniti svoje sanje: ustvaril bo bazen, kjer bo njegova družina uživala vsakič, ko bo dopuščalo vreme.

Foto: youtube.com
Ko je začel svoj projekt je ženi rekel le, da bo naredil bazen ob hiši. Dvajset let pozneje je tisto, kar se je začelo kot 6 metrov globoka luknja , postalo skoraj umetno jezero.

Foto: youtube.com
S 220 metrov betona, 18 ton jekla in slapov ograjenih s kamenjem, je ogromen bazen napolnjen z 1,892,706 litrov vode. Čeprav je bil prvotno zasnovan za svojo družino, je to postalo mesto, kjer potekajo rojstnodnevne zabave znanih osebnosti, poroke, to je tudi prostor za druženje športnih ekip – obiskala ga je celo japonska nacionalna baseball ekipa!

Foto: youtube.com
Med letoma 1998 in 1999 je družina naredila slap na robu bazena. V letu 2013 so bili dodani učinkovitejši filtri. Čeprav so sprva ljudje plavali brezplačno, so jim ves čas ponujali denar, zato se je družina odločila, da zaračuna razumno vsoto denarja, ki se uporablja kot nepovratna sredstva za izboljšanje bazena.

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com
Po 20 letih je Miki uresničil svoje sanje.
Oglejte si, kakšen je ta bazen danes. Mi bi takoj skočili not, pa vi?!

Click to comment

popularno

To Top

 

.