Ganljivo

Zapustil sem svojo ženo za mlajšo ljubico. Zdaj živim v zaporu..

Anonimno pismo, kjer se je mož iskreno izpovedal…

35 let srečnega zakona, čudovitih odraslih otrok … vse to sem zamenjal za razmerje z lepo mlado žensko. Anonimno priznanje.

Govoriti o tem ni lahko, vendar mislim, da je to potrebno.

Z ženo sva 35 let živela skupaj in sva šla skozi veliko skupaj. Imava lepe otroke. Vsak ima sedaj delo, so poročeni, in vse zaradi moje žene, ki je vsa ta leta vedno molila za njih.

Po upokojitvi sva se odločila, da svoje prihranke vloživa v podjete – in rezultat je presegel vsa pričakovanja: Še nikoli nisem videl toliko denarja, skoraj se mi je zmešalo od veselja.

Nenadoma sem postal član “kluba milijarderjev,” in moje življenje se je spremenilo. Zdelo se je, da je moja žena -, s katero sem živel toliko let – ni bila dovolj za mene …

Preselili smo se v prestižno sosesko, kupili nov avto, luksuz. Povabljen sem bil na večje dogodke, zasebne sprejeme. Bil sem obkrožen z lepimi mladimi ženskami in vsi moji novi znanci so bili mladi.

Potem so mi te lepotice zašepetale besede ob katerih sem se skoraj stopil. Počutil sem se kot kralj sveta. In potem sem ugotovil, ji  je ime Dolly. Mlada, privlačna, ki ni mogla odvrniti oči od mene, očitno, je bila pripravljena na vse – in sem se “zaljubil”. Vendar pa je bil en pogoj: da jo moram poročiti. Zaradi prve žene nisem nikoli trpel. Ona me je podprl “v žalosti in veselju.”

Dejstvo, da so najni otroci odraščali uspešni in srečni – je njena zasluga. … In ne morem razložiti, kako se je to zgodilo.

Bil sem na obisku pri Dolly in njeni mami, ki je iste starosti kot moja žena. Ampak potem se je začelo, dala mi je pogoj, da je zaskrbljena zaradi sreče svoje hčerke (ona je ločena). Dolli mi je dala tri mesece časa, da pojasnim ženi in se ločim.

Šel sem na kolena in obljubil, da bom vse naredil.

Po vrnitvi domov, sem začel obtoževati ženo vseh mogočih in nepredstavljivih stvari. Boj po boju – in res sem začel sovražiti ženo. Organiziral sem družinsko srečanje, da bi vsi videli kakšna je ona. Na seznam svojih “grehov”, sem vključil prekomerno telesno težo, in njeno fanatično vero. Rekel sem ji, da njene molitve niso nič pomagale in ji očital odnos z pastorjem …

Ona se obrani vseh mojih napadov, nato pa je dejala: Vem, kaj se dogaja, še naprej imaš odnos s to mlado blondinko. Vsa družina ga je pogledala. Moja mlajša sestra, ki je nekoč pomagala ženi, ko sem imel grozno situacijo in jo imela za lastno hči, je skoraj omedlela.  Moja žena me je zapustila še isti dan.

Večina stvari v hiši je pripadala njej, ampak ni vzela nič. Otroci so poskušali posredovati, saj so jih prepričali moji argumenti in laži. Plačal sem Dolly kar pričakovala od mene. Počutil sem se kot kralj – natanko dva tedna.  Ampak to je vse. Sedaj živim v peklu.

Dolly je raspojasajena, nevednica, nima srca. Nisva imela niti spolnega odnosa Prepričan sem, da ima nekoga. Ne morem povedati nikomur.

Pogrešam svojo ženo. Njeno dobroto. Nikogar ne briga moje zdravje. Dolly ne dela, je doma. Rodila je dečka – vendar nisem prepričan, da je moj – vendar pa mi komunikacija z njim ne prinese veliko veselja kot takrat, kot dialog s svojimi drugimi otroki in vnuki.

Moji otroci so stran od mene. In njuna mati je v redu. Bog vedno sliši molitve in blagoslove. Brez mene, je videti mlajša in srečnejša.

Dolly je praktično končala razmerje z mojo družino. Počutim se kot ujetnik – v duši in v svojem domu. Naredil sem veliko napako, vendar se bojim, da to priznam. Trpim – in se nasmehnem. Ne morem niti priznati nekaterih stvari v tem pismu ..

Tudi če bi bila Dolly angel, se zdaj zavedam, da vse pride s časom. V mojem življenju je prišel sončni zahod, in nima smisla, da želim biti z nekom, ki čaka na pragu sončnega vzhoda.  Jaz bi dal vse, da bi dobil nazaj izgubljeni čas.

Lahko si predstavljam, kako čudovito bi se postarala, ki je bila z menoj od mladosti. Zavidam parom, ki so šli skozi težke čase in so ostali skupaj v njihovi starosti. Še vedno sem v upanju, da se bom pobotal s svojo bivšo ženo, vendar me ona ne pusti niti blizu.

Poslal sem nekaj daril – vse je vrnila. Pravi, da mi je odpustila, vendar noče imeti več opravka z mano. Gospod, pomagaj mi …

Click to comment

popularno

To Top

 

.