Recepti

Zaščitite se pred rakom, s pomočjo teh treh sestavin!

Dve živili, pomešani z vodo, sta dovolj, da se zaščitite pred rakom. In zakaj je ta napitek tako močan, da vas lahko ubrani pred to hudo boleznijo?

Kombinacija rdečega zelja in pomaranče tvori zelo močne antioksidante, pomanjkanje slednjih pa je tudi vzrok, da nas napade rak.

Študija, ki je bila opravljena v ZDA, je pokazala, da ima rdeče zelje kar 36 antioksidantov, ki se uspešno borijo proti raku. To so posebne vrste flavonidov, ti ščitijo celice, imajo dvakrat večjo moč kot vitamin C, zares krepijo imunski sistem in izboljšujejo naravno zaščito telesa pred boleznijo.

Študije so pokazale tudi, da imajo pomaranče zelo hranljive snovi, če jih uživamo redno, lahko za kar 50 odstotkov zmanjšajo možnost za nastanek raka. Krepijo imunski sistem in preprečujejo rast tumorjev.

Pomaranče vsebujejo limonen, ki stimulira antioksidativni sistem, pomaga pri razstrupljanju telesa, odpravlja škodljive toksine, proste radikale ter preprečuje rakavim celicam, da bi se množile.

Kako pripraviti ta močan zdravilni napitek?
Potrebujete šest pomaranč, četrt sveže glave rdečega zelja in dve skodelici vode.
Na drobno sesekljajte sirovo zelje, iztisnite sok iz pomaranč in dodajte vodo. Nato vse skupaj dobro zmešajte s paličnim mešalnikom in popijte na prazen želodec. Napitek pijte večkrat na teden.

Komentiraj


Popularno

Domov