Recepti

Zdravilo proti herpesu, ki ga imate vsi doma!

Herpes je zelo nadležna stvar, ki lahko povzroči tudi povišano temperaturo in zelo neprijetno bolečino. Kako se ga znebiti?

Obstaja več načinov, kako se znebiti herpesa. Na Vem, kaj jem smo o tem že pisali v prispevku 8 naravnih metod proti herpesu in Kako se znebiti herpesa. Tokrat pa dodajamo še eno metodo, ki je zanimiva zaradi svojih “stranskih” učinkov. V tem primeru so to zelo dobrodošle stvari.

Gre namreč za koruzno moko, lahko tudi koruzni zdrob.

Herpes labialis je namreč latinsko ime za zvišano telesno temperaturo na ustnicah, ki nastane zaradi okužbe z virusom herpes simplex. To ni samo estetsko problematičen pojav, pač pa je tudi nalezljiv, predvsem pa boleč.

Koruzna moka ima pri tem več pozitivnih lastnosti. Najpomembnejši je, da nevtralizira pH in tako prepreči herpesu, da bi se širil in pomaga zajeziti njegovo okužbo. Deluje tudi protibolečinsko in preprečuje vnetja.

Kako uporabiti koruzno moko?

Potrebujete 1 žlico koruzne moke in jo zmešajte z malo vode, da dobite gosto zmes, ki jo nato večkrat na dan dajte na obolelo mesto.

Dobro pri tem je vedeti, da koruza znižuje temperaturo (v tem primeru lokalno temperaturo na ustnicah) in jo je zato dobro jesti tudi povsem iz preventivnih razlogov.

Vir: Vkj

Komentiraj


Popularno

Domov